Måndagen den 6 juli 2020 - klockan 10:09

Tyresö Handboll Klara För Kval

 


Niklas Wennergren 2019-03-18


De som slutar tro på mirakel har det kanske lugnare, men inte riktigt lika roligt. Är man anhängare till Tyresö Handboll 2019 så har man fått ge sig till tåls väldigt länge för att få uppleva någon form av nöje, men när det väl sker så gör det det med besked. 

 Tyresös handbollsherrar har spenderat lejonparten av säsongen under kvalstrecket och rätt lång tid på nedflyttningsplats. Måstematcher har tappats och prestationer och självförtroende har legat djupare än Titanic.

 

För några veckor sa lagets pappa Henke Lundgren till mig att han blir överlycklig om laget tar sig till kval. Så det känns väldigt kul att dela dagens seger med en glädjestrålande Henke.

- Det är Rimbo vi möter då blir spelet så här.

Det som Lundvall syftar på är att det exempelvis gjordes otroliga tjugofem mål på de första sjutton minuterna. En del kallar det raggarhandboll och en man med distinkt Göteborgsdialekt kallade det High Chaparral. Fast vad gör det, när det är underhållande för publiken? Trots den stora målskörden så missades det också rätt friskt och både Christoffer Berry och Fredrik Nordström spelade mycket bra.

Lag gjorde följe fram till 9-9 men sedan gjorde Hemmalaget ett ryck och gled ifrån i målprotokollet. Som mest ledde man med fyra bollar. Rimbo skulle inte vara Rimbo om det inte svängde en hel del och snart så fick man ordning på sina anfall och 16-12 blev 19-18. Här gör dock Tyresö en av de vassaste avsluten av en halvlek på hela säsongen, när man går från 19-18 till att plocka med sig en fyramålsledning med in i omklädningsrummet i paus.

Det verkade som att detta på något sätt tog luften ur Rocking-Rimbo som uppträdde mer som en schottis än punk, för Tyresö drog ganska snabbt ifrån i målprotokollet. Som mest så ledde man med sju bollar och med vetskapen om att Anderstorp låg under rejält mot Varberg så kändes det hela allt säkrare. Ett byte av målvakt gjorde också sitt till. Ingen skugga över Christopher Berry, hans insats var solid, men blott sjuttonårige Douglas Otterströms insats var skrämmande bra.

När Fredrik Hellgren på egen hand stoppar ett anfall och skickar fram bollen till Jesper Johansson (11 mål) som gör 34-27 med tolv minuter kvar att spela kändes det som att racet var kört. 38-35 slutade matchen utan att hemmalaget behövde förta sig.

-          Det känns oerhört skönt. Vi visste att vi var tvungna att ge allt för att vinna den här matchen. Vi förlorade ju stort mot dem i höstas. Sedan fick vi mot slutet av matchen reda på att Anderstorp låg under så då började man känna sig säker, säger Hannes Nyström (5 mål) till TN efter matchen.

25 mål redan efter 17 minuter…?

-          Jo men så är det med Rimbo, de gör väldigt mycket mål. För oss gällde det att hålla uppe tempot och det lyckades vi väldigt bra med.

Efter en säsong som gått upp och ner väldigt mycket, hur bra känns det nu, Henke Lundvall?

-          Ja det känns bra men rutinerad som jag väl får säga att jag är så får jag vara lite tråkig och säga att vi är inte ute ur skogen än. Vi har ett svårt kval att ta oss igenom också och du har ju varit med förr. Du vet att vi har förlorat kvalmatcher förr, skrattar Henke och försvinner in i duschen.

Niklas Wennergren

 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter