Fanny Norsten jublar efter ett av sina sex mål.

Ordförande Stefan Gimmerborn hade finfrämmande i form av fotbollens förbundskapten Janne Andersson.

Hanna Bergqvist var svårstoppad-

Johanna Brejding, Tyresös sista utpost

Frida Höglund satte tre kassar på Drott.

Höglund igen

Bottenmöte i Damallsvenskan betyder ofta nerver och hafsigt spel, och matchen mellan Tyresö och Drott var inget undantag, även om dramatiken och farten vägde upp det hela.

För att få en lite festligare inramning så hade man också bjudit in fotbollens förbundskapten Janne Andersson. Andersson är inbitet fotbollsfan och följde Drott stenhårt under uppväxtåren.

-  Jag hade Bengan Johansson som gympalärare så det var kanske inte så underligt att det var mycket handboll, nästan mer än fotboll faktiskt. Sedan spelade jag med Ola Lindgren och Uffe Månsson och många av de här spelarna som varit med i landslaget. Jag har följt Drott in i detalj.

Efter ett symboliskt avkast där förbundskaptenen fick ge matchbollen till sitt favoritlag iklädd Drotthalsduk och Tyresötröja så satte matchen igång.

Tyresö tog tidigt kommandot och var steget före i matchens inledning, men bara med ett par bollar. När Drotts Vilde Steinlund belv utvisad begärde Tyresötränaren Ted Brunzell time out. Det visade sig vara ett lyckat val. Hemmalaget gick från 12-10 till en halvtidsledning med 16-12. Ett viktigt ryck.

Efter pausen så fanns det endast ett val för gästande Drott. Gasen i botten. Man satsade på att en extra spelare i anfallet och tog ut målvakten. Ett drag som visade sig vara katastrofalt. Tyresö satte fyra raka mål från egen planhalva i tom kasse och vid ställningen 23-16 fick Lars-Magnus Jönsson, tränare i Drott, nog och tog time out.

Sju måls ledning med 23 minuter kvar att spela känns naturligtvis som en säker ledning, men att loppet var kört skulle snart visa sig vara helt fel. De nästkommande sju minuterna gjordes fyra mål och alla satt bakom Johann Brejding. Efter ytterligare sju minuter så var ställningen 25-24 till Tyresö och med tre och en halv minut kvar av matchen tog hallänningarna ledningen för första gången i matchen.

Först då vaknade Tyresö till liv och började producera något framåt. Fanny Norsten, bästa målskytt för Tyresö med sex mål, och Hanna Hellström såg till att Tyresö återigen kom i ledning. Amanda Kullenberg kvitterade och Drott vann bollen med 59 sekunder kvar på matchklockan. Hemmapubliken förväntade sig nog det värsta, men Tyresö lyckades reda ut det hela och rädda en poäng.

-   Jag tyckte väl att vi en bit in i andra skulle ha båda poängen men som vi tappade matchen så känns det som vi räddade en poäng, säger Ted Brantzell till TN efter matchen.

Matchen började lite hafsigt med många misstag, är det symptomatiskt för Tyresö i år?

- Ja det är det väl. Sedan har ju Drott kommit längre och längre ner i tabellen där vi ligger och det är två lag som har mycket nervositet, oro inför framtiden och då kommer det lite mer tekniska fel.

Ni ledde med sju mål som mest. Vad var det som gjorde att ni tappade?

- Vi slutade göra mål och så kommer hjärnspökena in och vi börjar tänka att vi inte vunnit på länge, och då är vi tillbaka på ruta ett.

Det oavgjorda resultatet innebär att Tyresö tog klättreade upp på kvalplats i tabellen och har vittring på lite mer säker mark.