Ett högdramatiskt läge inför fredagkvällens avslutande omgång bäddade för en rafflande tillställning på Bollmoravallens konstgräsmatta.

Storpublik hade tagit sig till Vallen denna soliga höstkväll, detta trots att många valde Gröna Lund för att se Madness. Det var flaggor i rödgult och en större klack har nog inte setts på en herrmatch sedan början av 2000-talet då Öborna huserade på läktarna.

Rågsved, placerade trea från slutet och ledda av förre Tyresöforwarden Tommie Ehn, hade väl inte direkt så mycket att spela för så förutsättningarna för seger var minst sagt goda. Bakom i serien lurade dock Segeltorp, som endast var en poäng efter TFF. Torpet hade även de en “enkel” match mot Mälarhöjden. 

TFF fick en kanonstart med ett ledningsmål redan efter 3 minuter. Christoffer Nyberg tog en frispark, där alla förväntade sig ett inlägg, istället så kom en hård markboll som Tarek Aloui elegant styrde in. 

Den fina starten gav också Tyresögossarna råg i ryggen och de hade bra tryck på Råggan som tvingades slå ifrån sig. Som så ofta händer i såna lägen så överraskar motståndarna och innan 20 minuter var spelade så lyckades Hussein Usseini kvittera hemmalagets ledning.

Det var dock Tyresö som var det starkare laget i första halvlek och inom fem minuter så hade man återtagit ledningen igen. En frispark ånnyo som först räddades av Jan Michelius i gästernas mål men sedan studsade ut och på en Rågsvedsförsvarare och in i mål.

Som så många gånger förr så slutade Tyresö att spela sitt framgångsrika spel och som tränaren Claes Brikell säger till TN, “Jag antar att vi blev nervösa eller rädda när vi var så nära segern. Men de skapar inte så mycket egentligen. De hade en ribbträff men det var väl egentligen den enda farligheten som är värd att skriva om. Sedan så tar de ner Tommie Ehn som mittback och lät honom slå långbollar och då var det inte så svårt att försvara sig.”

På tilläggstid så gick det nya unga stjärnskottet, Alexander Lemon loss från sin bevakning och sprang ifrån hela idrottsplatsen för att iskallt runda Michelius i kassen och göra 3-1 till TFF.

Nu väntar ett ovisst kvalspel där Tyresö får möta Enhörna IF, FC Krukan och det lag som placerar sig på kvalplats i Divsion 3. Spårvägen, Dalhem IF, Järna SK eller rent utav Hanvikens SK.

“Hanviken skulle ju vara drömmen.” säger Brikell. “Då blir det nog lite sprutt på läktaren.” Det är dock ett underligt kvalspel som spelas i form av fyralagsgrupper där man möter varandra endast en gång, istället för att man möts hemma och borta för att sedan spela en ren final. “Man ska också slå straffar efter oavgjodra matcher, vilket är helt idiotiskt.” säger Brikell vidare. “Vi har hygglig koll på motståndarna som är klara. Enhörna är ett gediget bollgäng och kommer säkert att bli svåra. FC Krukan är ett kompisgäng, som har bra spelare men de kanske inte tränare så enormt hårt.”

Krukan tog sig till kval efter stor dramatik, där Andrea Doria överraskande förlorade mot Ingarö, lett av före detta Tyresöbon Rickard Lidberg, medan Krukan helt otippat slog serievinnaren Ängby IF på bortaplan.

Idag avgörs det vilket som blir det tredje laget i kvalgruppen och alla Tyresöbor som kan och är hemma bör nog ta sig till Trollbäckens IP för att heja fram Hanvikens SK från ett jobbigt kvalspel. Visst vore det spännande att ha ett kval mot Tyresö FF att se fram emot men vi vill ju hellre se båda lagen i division 3 nästa år istället.

Niklas Wennergren

Foto: TN Claes Brikell | Det var fart och fläkt på Vallen i fredags.

Dela