Drygt tre minuter in på första halvlek så stänker Johan Brun in matchens första mål. Då har Gustav Skagerling redan tvingats till tre kvalificerade räddningar. Inledningsvis så var det Brun och Skagerling som det mesta handlade om.

Johan Brun satte tre bollar bakom Victor Broberg i smålänningarnas mål medan Skagerling mer eller mindre hade stängt målburen helt. Följaktligen tog gästerna time out redan efter åtta minuter. Ett lag som Anderstorp som parkerar i botten av tabellen ska inte ha så mycket att sätta emot Tyresös kvicka anfallshandboll och allting gick mer eller mindre som på räls. Trots att man saknade Patrik Söderström, och att Michael ”Super-Mike” Elgered varit skadad en tid så drog man snabbt ifrån till 12-6, och då återstod tio minuter av den första halvleken. Det var show. Det var handboll när den är som roligast. Henrik Lundvall slungade in ett underarmskast i nättaket från niometetslinjen. Ronnie Chantrom, nyklippt och fager, kastade in ett mellan benen på motståndarnas försvars mur. Brun och Lundvall styrde spelet som två Preussiska generaler till häst flankerade av sina kvicka yttersexor.Kort sagt stämningen var på topp.

Därefter så började det gå grus i maskineriet. Anderstorp fick ordning på sitt försvar, något som Tyresö inte alls fick, och började knappa in. Snart var man bara tre mål efter. En synnerligen klurig time out, tio sekunder före halvtidspausen, där coachen Toni Johansson la upp en klar strategi renderad i att Mattias Bejbom kunde se till att hemmalaget, trots allt kunde gå till pausvila med ett fyramålsövertag.

”Det var en tung match mot ett tungt lag” förklarar Johan Brun efter matchen. ”De ligger i botten med dem borde nog ligga högre upp.”

Den andra halvleken blev mest en kamp för att hålla Anderstorp på behagligt avstånd. Tyresö hade svårt att stoppa Charlie Aronsson och Gabriel Gegerfelt som mer eller mindre själva höll kvar gästerna i matchen. Smålänningarnas punktmarkering av spelmotorn Brun gav resultat, han gjorde bara tre mål i den andra halvleken. Istället var det andra spelare som Andreas Lorentzon, som trots återupprepade besök i utvisningsbåset, som fick kliva fram.

Ronnie Chantrom satte två raka mål, minuterna efter varandra, och såg till att Tyresö gick ifrån till 27-22 så var det spiken i kistan. Slutresultatet 32-28 speglar matchbilden ganska väl. En rolig och händelserik match som alla som besökte Tyresöhallen hade behållning av. ”Vi kom väl inte riktigt upp i normal nivå, någon utav oss” konstaterar tiomålsskytten Brun ”framför allt försvarsmässigt förlitar vi oss lite väl mycket på Gurra i målet. Framåt fungerade det bra, trots att Patrik(Söderström) var sjuk idag, och han betyder oerhört mycket för vårt anfallsspel.”

Lördagens seger tar Tyresö upp på kvalplats då Hallby oväntat fick stryk av Skånela. Det ser ljust ut för Tyresöhandbollen och kanske får vi till våren se ett kvalspel till Eliserien. Nästa hemmamatch spelas den 17:e december (14:00) och då är det derby mot IFK Tumba.