Två lag i stort behov av nya poäng drabbade samman på Tyresövallen på tisdagskvällen. Det så kallade 260 – derbyt, mellan Hanvikens SK och Älta IF började också så dramatiskt som ett derby ska göra.

45 sekunder in på matchen blir Jonathan Avernäs grovt fälld i straffområdet och blev rättmätigt tilldöms en straff. En skyttekung tar ju alltid straffen själv, men dessvärre slog det hårda skottet i överliggaren.

I Nicolas Corderos frånvaro gjorde Joel Embring hemmacomeback efrer en långvarig skada och satte bra fart på sin vänsterkant. Adam Quist har tagit ett steg bakåt i plan och startade som ytterback. tillsammans med brodern David, Kevin Quist och Simon Hellquist så har man i alla fall en backlinje som snabbt kvistar hem, om ni tillåter.

Högt tempo, framför allt från gästerna karakteriserade den första halvleken. Äras offensiv var oerhört snabb men det tog tid innan man vaskade fram några farligheter värda att nämnas. I 32:a minuten smällde det dock tillrejält i Sebastian Larssons ribba, när Lukas Sutu dunkade på ett skott som var värt ett bättre öde.

Joel Embring var som sagt pigg och hade ett utmärkt läge att ge Hanviken ledningen. Då närmare fyrtio minuter hade gått stressade han Ältaförsvaret på egen hand, och vann ett motlägg i straffområdet, som friställde honom med Felix Borgqvist i Ältamålet. Borgqvist läste dock situationen rätt och kom ut snabbt så avslutet gick rakt på.

Minuten senare var det dags för matchens första riktiga blunder. Hanviken har inkast på egen planhalva, på betryggande avstånd från målet ska tilläggas. Här väljer man att kasta bollen in i banan till en kamrat som spelar ett mellanting på hemspel eller passning till någon annan i försvaret. Passen var så illa att Youssef Rihai enkelt bröt passningen och mer eller mindre promenerade in med bollen i mål.

Underläge för Viken och en rejäl uppförsbacke helt i onödan. På tilläggstid så hade Jonathan Avernäs en lysande möjlighet att kvittera.En fullkomligt lysande passning från Embring hittade fram till Avernäs på den bortre stolpen men Avernäs var lite för sen och bollen strök skorna och hamnade utanför stolpen.

Den underbara sommarkvällen på Bollmoravallen förböts helt plötsligt till en trist tillställning med únderläge och ett rejält oväder på ingående lagom till andra halvlek. Lägg också till att Hanviken valt att inte servera vare sig korv eller kaffe så kan ni säkert förstå den hopplösa känsla som började sprida sig på läktarna. Det ryktades om att det var svårt att bemanna foodtrucken men det spelar knappast någon roll för den som stressat från jobbet för att njuta av derbyfesten. Som många i publiken sa “ingen derbyfest utan varmkorv.”

Den andra halvleken blev betydligt långsammare än den första. Älta lämnade över initiativet till Hanviken fullständigt. Istället för att utnyttja sitt övertag från första halvlek valde man att enbart försvara sin ledning. Regn och en klass två varning i fråga om stormbyar gjorde också att kvaliteten drogs ned rejält.

Även om HSK hade Älta i brygga under större delen av andra halvlek, men så värst mycket skapades inte i fråga om målchanser. Sebastian Léon hade en fin frispark som sånär styrdes in i mål men bollen kunde rensas undan.

David Quist, som flyttats upp i anfallet för att ge lite stadga åt det svajiga huvudspelet i HSK anfallet fick fram ett fint inspel till Embring då fem minuter återstod, Embring valde att avsluta med en touch men bollen smet precis utanför.

De som tittat på Hanviken senare i år vet att det ofta händer mycket på slutet och givetvis gjorde det så även denna kväll. I 89:e nickade David Quist i ribban och returen slogs i mål av Lucas Jonzon.

Det här borde ha varit, om det funnits någon rättvisa, fjärde gången denna säsong som HSK gnetat till sig poäng i slutsekunderna, men så blev det tyvärr inte.

I 92:a minuten skickade Älta in en boll i HSK´s strafffområde som man försökte få bort, både en och två gånger men bollen spelas istället ut till William Almqvist som befinner sig vid straffområdesgränsen och då han inte är så överdrivet attackerad av Hanvikenförsvaret så kunde han med gnaska stort lugn prickskjuta in 2-1 målet.

Ett bedrövligt slut på en kväll som började riktigt trevligt, trots avsaknad av korv och tveksamma musikval i pausen av den ständigt pratande speakern. Nu rasade HSK ned på kvalplats och värre kan det faktiskt bli innan sommaruppehållet är här då man har formstarka Stockholm Inter i sista matchen före semestern.