Torsdagen den 4 juni 2020 - klockan 17:08

Viktig seger för Tyresö FF


Niklas Wennergren 2019-05-12


I en mycket jämn och välspelad match tog slutligen Tyresö FF sin andra trepoängare för säsongen, mot jumbon Södertälje FK.

Småtrevligt spel i gårdisigt väder kan väl beskriva den första halvleken relativt bra. Tyresö hade ett större bollinnehav men man hade svårt att komma igenom Södertäljes försvar i riktigt klara chanser. 

Den farligaste chansen hade Tälje när man så när lyckades lobba in 1-0 fem minuter före paus. Jesper Sundelin kom ut bra i en, en mot en situation och nickade bort bollen framför Samuel Kurkunc, som dock hann upp bollen och skickade iväg en lobb över Sundelin som vänd med ryggen mot bollen var på vg mot eget mål. Han lyckades dock vända sig i sista ögonblicket och styra bollen till hörna, innan han själv krockade med stolpen.

Södertälje chockade dessutom TFF med att ta ledningen när de flesta gick och väntade på paussignalen. En väl avvägd femtiometerskross hamnade på Täljes högerkant och efter ett hårt inspel efter marken kunde Junior Rosero styra in 0-1 bakom Jesper Sundelin i Tyresömålet.

Tyresös 3-5-2 uppställning gav måhända laget ett övertag på mittfältet men det blev också trångt och orörligt vilket säkerligen inte var tanken.

- Vi har en del detaljer att skruva på, sa Lucas Brikell till TN efter matchen och det summerar väl det hela ganska bra.

I den andra halvleken ökade TFF takten. men oroade sällan Mattias Odelius i gästernas mål och publiken började bli otålig. När en halvtimme återstod gjorde hemmalaget ett dubbelbyte, där Josef Rakez ersatte Johan Holmqvist och Leo Schultze tog Max Embrings plats.

Rakez var som vanligt pigg och efter en kvarts spel så var det han som fick frälsa den målsuktande publiken. Vid en frispark strax utanför straffområdet lät han sin känslig innersida smeka upp bollen i nättaket. Ett riktigt klassmål helt jämförbart med Christiano Ronaldos frisparkar.

Nu kopplade hemmalaget greppet. Södertälje gick fullständigt på knäna både av trötthet och det faktum att de redan gjort sina byten. Flera spelare led av kramp vilket stundtals gjorde att man endast hade åtta utespelare på planen, något som TFF såg till att utnyttja.

Lucas Brikell var den som gav Tälje den sista smörjelsen när han i den 86:e minuten prickade in 2-1. En förlupen boll hamnade framför Brickan som smällde till för kung och fosterland och satte bollen i ribbans underkant innan den studsade ner i målet och sedan upp i nättaket. 

Gästerna var för svaga för att svara på detta och Tyresö höll klokt bollen istället för att chansa på ytterligare ett mål. Det blev lite kattens lek med råttan. På övertid så lyckades ändå Nicklas Thomasson att tråckla in ytterligare ett mål till publikens stora jubel.

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter