Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 15:35

2016-08-06

Bild:Niklas Wennergren

Målskyttarna Jonathan Avernäs (t.v) och Nihmya Abraha Ghilagaber

I vad som skulle kunna beskrivas som en sexpoängsmatch möttes Hanvikens SK och problemdrabbade Ekerö IK på Trollbäckens IP på lördagseftermiddagen. HSK var stärkta i sinnet av arbetssegern mot IK Viljan i veckan och startade piggast.

Laget tog dessutom ledningen redan i den nionde minuten genom Jonathan Avernäs, som var tillbaka i laget. Avernäs och målvakten kolliderar i en 50-50 boll och Avernäs förlorar bollen och ramlar. Ekerös målvakt Max Bråhde tror på något sätt att han får en frispark och lägger ner bollen på marken och tar sats. Avernäs uppfattar situationen och sparkar in bollen i målet och
1-0 var ett faktum.

Därefter var det mycket Hanviken och även om inte Ekerö gjorde en dålig insats så märktes att den senaste tidens turbulens och spelar och ledarflykt försvagat laget ansenligt. Strax före paus så gick kvicke Adam Quist loss på kanten och slog ett flackt inspel till  Nihmya Abraha Ghilagaber som hade smugit sig in från vänstermittfältet och tajmade löpningen perfekt och kunde enkelt slå in 2-0.

En rättvis ledning och ett ansenligt spelövertag byttes i andra halvlek bort till ett klart spelövertag för gästerna. Många på läktaren började oroa sig över att HSK inte skulle orka matchen igenom, för laget var även inför den här matchen brandskattat på viktiga spelare. Bröderna Lundin, liksom Richard Jansson var avstängda medan Allan Svensson (häl) och Sebastian León (knä) saknades på grund av skador.

Någon enstaka framstör från pigge Avernäs resulterade så när i ett kontringsmål, men istället så var det Ekerö som tryckte in en reducering. På en frispark så klev Mälaröarnas Christiano Ronaldo, Melker Anshelm, fram och skjuter en skruvad projektil i det högra krysset, helt otagbart för Linus Lindeberg i hemmamålet.

Med 30 minuter kvar att spela så påbörjade Ekerö jakten på kvitteringen men i den 67:e minuten så förstörde Jonathan Avernäs eftermiddagen för gästerna. Lugnt och balanserat placerade han ett skott från straffområdesgränsen intill Brådhes vänstra stolpe och nu kunde Hanviken spela ut, för luften gick helt ur EIK.

Adam Quist hade några minuter senare en gyllene chans att totalt släcka lamporna för Ekerö men hans skott smet "strax" över ribban. Även reservmålvakten Jonathan Grahn Sherin fick chansen den sista kvarten, inte som målvakt utan som yttermittfältare och ska ha en eloge för sin insats.

Sex viktiga poäng i inledningen av säsongen för HSK har lyft laget över nedflyttnings och kvalstreck. IK Viljan och Spårvägens GoIF, båda efter laget i tabellen spelade dessutom oavgjort vilket torde gynna HSK i framtiden. Laget möter förövrigt Spåret borta på Skarpnäck i nästa omgång på torsdag klockan 19:30.

Ytterligare glädjeämnen för Hanviken var att Hanvikens FF i fredags fått ordning på bitarna. Innan fredagskvällens match mot Sickla IF så låg laget tredjen sist i tabellen, på samma poäng som Sickla. En jämn match på papperet men så blev det inte. Tillförodnade tränarvikarien Matthias Tauberman visade hur man skulle ställa upp ett lag och coacha för seger. Anförda av de comebackande ungdomarna Patrick Chippen Eriksson och Anders Svanberg båda från P74:a laget gjorde de processen kort med Nackalaget från det trendiga området.

Visserligen tog gästerna ledningen redan efter fem minuter, men Tauberman  gjorde några strategiska genidrag och snart så hade man stänkt in inte mindre än ÅTTA mål och segern skrevs till 8-2. Målskyttar var Johan Videgren, Alexander Montserrat Isaksson, Douglas Larsson, Andreas Söderstedt, Daniel Haglind, Christoffer Bocelli och Piotr Michal Piotrowicz som gjorde två.