Johan Szybanow sätter 2-2 mellan benen på Linus Olsson

Erik Östling tar sig förbi Henrik Knudsen och gör Tyresös tredje mål.

Henrik "Henke" Lundvall djupt fokuserad

Östling bryter sig igenom.

Tobias Svantesson ensam med Linus Olsson

Szybanow högt upp men motas bort av Knudsen.

Ytterligare en tung förlust för Tyresö Handboll kan läggas till handlingarna efter torsdagskvällens match mot IFK Ystad.

Det var förvånansvärt lite folk på läktaren när finfrämmandet från Skåne kom på besök på torsdagskvällen. Någonstans runt 150 personer hade tagit sig till Tyresöhallen och det var knappast på grund av att matchen TV-sändes lokalt i södra Sverige. Roligt ändå att handbollen i Tyresö är på sådan nivå att den direktsänds.

Inledningsvis så var det en jämn tillställning, men 20 minuter in den första halvleken gjorde Ystad ett ryck i målprotokollet och gick från 6-6 till 10-6. Även om det var tidigt i matchen så trodde nog många att detta skulle bli en ganska ojämn match, men Tyresö gav inte upp. Med hårt arbete och bra avslut så var man snart ikapp. Calle Andersson smällde kraftfullt in 12-12 med tre och en halv minut kvar av matchen.

Ystad lyckades trots detta ta en ny tvåmålsledning men Linus Pellas snygga inhopp med tillhörande knorr såg till att Skåningarna endast hade ett mål upp i pausen.

Den andra halvleken var också den jämn inledningsvis. Lagen följdes åt till 16-16, men någonstans där så började skärpan i Tyresös avslut att avta. Samtidigt så växte Linus Olsson i Ystadsmålet allt mer. Hans dubbelräddning på först Douglas Oreb och sedan Erik Östlings skott var det toppklass på.

Anförda av planens äldsta spelare, Henrik Knudsen, tillika spelande tränare i Ystad, gjorde man ytterligare ett ryck och gick ifrån till 23-20. Tyresö hade trots en konstant uppförsbacke ett gyllene tillfälle att återigen arbeta sig ikapp när Christoffer Nilsson blev utvisad. Men man hade inte någon större skärpa i avsluten så man mäktade bara med ett mål under utvisningen. Man hade nog behövt två.

Efter utvisningen så växlade gästerna återigen upp och det försvann utom synhåll i målprotokollet och matchen slutade 26-31. Inte så mycket att prata om Tyresö stod upp bra men det är lite skillnad på ett nedflyttat lag från SHE och ett som precis påbörjat sin restaurering.

Matchens lirare och bäste målskytt blev Knudsen med nio kassar, tätt följd av Herman Bosson på sju mål. Bästa målskyttar i Tyresö blev Henke Lundvall, Douglas Oreb och Patrik Söderström.

Vad säger man efter en sån här förlust?

Jag måste kolla på den igen och analysera den, men det är väl så att vi missar för mycket. Speciellt i början på andra halvlek, säger Patrik Söderström efter matchen. Hade vi satt de lägena så går vi troligtvis om, och då blir det en helt annan matchbild.

- Dem är svåra att möta. De anpassar sig hela tiden efter oss på något sätt.

I första halvlek så hade ni ett fyramålsunderläge som ni käkade upp....

- Det blir alltid böljigt och det gäller att hålla nere dipparna så mycket som möjligt. Vi spelade bra men så missar vi i avsluten och så blir det några mål för dem och så vidare.