Onsdagen den 10 augusti 2022 - klockan 22:47

Stora överskott väntas i Tyresö


Tn på webben 2022-07-01

Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande
Bild:Tyresö Nyheter
Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande

Den första delårsrapporten för Tyresö kommun har nu presenteras och kommunen fortsätter att leverera starka resultat. För 2022 beräknar man att leverera ett överskott om hela 133 miljoner.


Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande, om resultatet.
-Om resultatet står sig för helåret, har vi ytterligare stärkt motståndskraften i vår ekonomi. Men kriget i Ukraina och omvärldsfaktorer gör framtiden osäker. Vi upplever nu en situation där inflationen inte varit högre på 20 år, kommunens kostnader ökar och räntorna stiger. Vi behöver vara återhållsamma, och samtidigt värna att inte redan utsatta hamnar utanför i samhället.

I skolan och gymnasiet har verksamheten levererat satsningar och resultat. Bland annat har Fårdala skola det startat upp en lärstudio med inriktning tal och språk och Fårdalas sexor får nu flytta tillbaka till sin skola. I Storsthlms gymnasieenkäten visar Tyresö gymnasium förbättrade resultat och hamnar nu över länssnitten på nästan alla mätområden.

För de äldre och funktionsnedsatta har kommunen under första delåret erbjudit gratis broddar till 65+ för att förhindra halkskador, man har invigt en ny träffpunkt för personer med funktionsnedsättning samt erbjudit heltidstjänster till alla tillsvidareanställda på Björkbackens vård- och omsorgsboende.

Anita Mattsson, fortsätter:
-Jag är väldigt stolt över de satsningar som vi nu genomför brett i våra nämnder. Våra satsningar på bland annat miljö- och klimat har gjort att vi fullkomligt rusat fram i aktuell hållbarhets rankning över miljöbästa kommun och nu hittar man oss bland topp 10. Det är en rejäl klättring sedan 2019, då vi låg på plats 155. Det är tack vare de höga ambitionerna vi har i Tillsammans för Tyresö.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter