Lördagen den 29 februari 2020 - klockan 14:45

Stora trygghetsdagen i Tyresö


2018-06-04

Finansminister Magdalena Andersson
Finansminister Magdalena Andersson

Wanja Lundby-Wedin, fd ordf. LO
Wanja Lundby-Wedin, fd ordf. LO

Johan Storåkers (L) Ordf. Stockholms friidrottsförbund
Johan Storåkers (L) Ordf. Stockholms friidrottsförbund

Mari Schaub, advokat
Mari Schaub, advokat

Christina Tallberg, ordf. PRO
Christina Tallberg, ordf. PRO

För första gången anordnas Stora Trygghetsdagen i Tyresö. Den 10 Juni kl. 11-15 går evenemanget av stapeln i Kvarnhjulet Kulturcentrum vid Nyboda skola. Det är ett arrangemang med syfte att tala om trygghet ur flera olika perspektiv. Både flera nationellt kända talare kan spottas på evenemanget, men också lokala Tyresöprofiler.

En av arrangörerna är riksdagsledamoten och ordföranden för Socialdemokraterna i Tyresö, Mathias Tegnér. När han med egna ord beskriver evenemanget dyker ord som trygghet, nya infallsvinklar och folkfest upp.

- Stora Trygghetsdagen i Tyresö är en dag fylld med olika seminarium på temat trygghet. Det finns såklart mycket som ingår i begreppet, både hårda och mjuka värden, berättar Mathias Tegnér. Vad händer om otryggheten på arbetsmarknaden breder ut sig? Hur kan äldre känna sig mer trygga i sin vardag, både ekonomiskt men också i hur de kan undvika skador? Vad innebär den ökande oron för brott för sammanhållningen i samhället?

Evenemanget är uppbyggt så att flera seminarier med olika inriktning pågår hela tiden mellan 11-15 den 10:e juni. Tanken är lite folkfest med en ton allvar.

- Jag är väldigt glad över att vi har lyckats få hit otroligt duktiga och meriterade talare till Tyresö, fortsätter Mathias Tegnér. Till exempel kommer finansminister Magdalena Andersson, Wanja Lundby-Wedin, f.d. ordförande för LO,  Christina Tallberg som är ordförande för PRO i Sverige, samt Johan Storåkers, som är ordförande för Stockholms friidrottsförbund. Sen har vi också lokala talanger som den profilerade advokaten Mari Schaub, som var målsägandebiträde i Akilov-rättegången, avslutar Mathias Tegnér.

Det kommer också att erbjudas mat till försäljning av tyresöbon Miza Landström. Hon lagar kongolesisk mat där överskottet oavkortat går till verksamhet för funktionshindrade barn på Elikia & Ingvar centret i Kongo.

Stora trygghetsdagen anordnas av PRO, ABF och Socialdemokraterna i Tyresö.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter