Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 07:30

2018-08-27

Bild: Linn Axelsson

En match mellan Tyresö FF och Älvsjö är alltid hårda duster. Det är sedan gammalt en av TFF´s värsta antagonister, tillsammans med Spårvägen.

Något som etablerade sig redan på 80-talet. Lördagens match i Damettan var dock ett undantag liksom hemmamatchen i våras när Älvsjö storvann.

Redan efter fyra minuter tog TFF ledningen när Lawlaw Nazeri spelade fram Sofie Thörnqvist som satte 1-0. Därefter så var det en jämn match men i den 35:e så ökar TFF sin ledning. Åtminstone tror alla det, men domaren dömer bort målet på grund av en incident vid ett uppspel flera minuter tidigare. Fullkomligt absurt. Då kändes det dubbelt så skönt när Nazeri trycker in 2-0 i första halvlekens sista minut. Den andra halvleken såg ut som den första, med TFF i förarsätet och de fåt chanser som Älvsjö skapade var ganska harmlösa.

Linn Österholm drog helt ned ridån för hemmalaget med sitt 3-0 när 25 minuter återstod och en match för Tyresö är ju nuförtiden inte fulländad förrän Lina Malmborg gjort ett mål, vilket naturligtvis skedde med 13 minuter kvar att spela.

Tredje raka segern och i nästa omgång så väntar serietvåan Sätra.