Två plusgrader och ett ymnigt snöfall. Ja nu är fotbollssäsongen igång på allvar. På ett lätt kylslaget Tyresövallen (Bollmoravallen i folkmun) avvisade Tyresö FF nykomlingen Ingarö IF på ett smått brutalt vis.

Tyresö är tillsammans med Segeltorp och Älvsjö favoriter till seriesegern och efter två matcher så får man nog säga att de helt klart lever upp till favorittipset. I den första omgången så klarade man av tuffa Segeltorps IF på bortaplan och i hemma premiären så fullkomligt skåpade man ut stackars nykomlingen Ingarö IF.

Det var dock mer arbete än för segern än vad siffrorna gör gällande. Tyresö började bra och hade klart övertag den första kvarten men Ingarö visade piggt nykomlingsmod och jobbade sig in i matchen och tog över mer och mer, utan att skapa några farligheter.

Farligheter skapade inte hemmalaget heller i någon större grad. Lite “out of the blue” tog man i 40:e minuten ledningen. En hörna från höger, nickades på Ingarös 15 årige målvakt Philip Bergsman, som inte lyckades hålla bollen och Lucas Brikell kunde sprätta upp bollen i nätmaskorna från nära håll.

Kanske var det snöyran som fick TFF att vakna till liv och Josef Rakez hade dels ett friläge, dels ett snygg skruvat skott som tyvärr slog i stoplen.

Efter pausen så skruvade hemmalaget upp tempot och man kunde redan i den inledande minuterna se att det här skulle bli en jobbig eftermiddag för Ingarö.

Lukas Petterson, alltid lika outtröttlig, rev upp stora sår med sina löpningar på högerkanten, vilket hela tiden höll Ingarö på tårna.

Sju minuter in på halvleken fick nyinsatte Love Lanneborn chansen att visa sin stringens. En klackskarv ställde hela Ingaröförsvaret och satt på foten på Mpia Momo som helt fri med Bergsman och placerade bollen iskallt i mål.

Två minuter senare var det färdigt igen. Helt omotiverat så drogs Mikael Hammarstedt ner bakifrån i straffområdets utkanter. Hammarstedt var vid neddragningen dessutom vänd från målet. Christoffer Nyberg tog av sig mössan och la enkelt in 3-0.

Nu var det ren uppvisning från hemmalaget sida. Det var länge sedan ett lag blivit så utspelat på Tyresövallen, troligen på den tiden som det hette Bollmoravallen, som Ingarö blev igår.

Målen kom i kluster om två åt gången. Mpia Momo frispelades igen och valde den här gången att tunnla Bergsman för att öka på till 4-0. Innan minuten gått så gjorde man också 4-0. Bergsman slog en utspark rakt på Josef Rakez som tackade för passningen genom att göra 5-0. Det ska dock sägas att Bergsman slet hårt i målet och ingen skugga ska falla på honom för det stora nederlaget.

Därefter var det dags för Johan Holmqvist att göra entré från bänken. Ett stenhårt skott från Holmqvist i den 75:e minuten gav 6-0 och sedan så höll han sig framme på en hörna där han kunde skicka utterligare en projektil in bakom den hjälplöse Bergsman.

Jesper Falk avslutade målskyttet med att rulla in en boll från cirka 20 centimeter, när TFF lekt en man i mitten med hela Ingarö. Ett grandiost anfall.

8-0 i hemmapremiären och sex olika målskyttar. Bredden är stor i Tyresö. Nu gäller det att hålla stilen och inte sjunka in de vågdalar som karaktäriserat de senaste årens seriespel. Att genomföra serien till hundra procent professionellt och ta steget upp i trean igen.