Torsdagen den 4 juni 2020 - klockan 15:37

Storskräll i Tyresöhallen


2018-01-28

Segerdans i lördags igen
Bild:Claus Meyer
Segerdans i lördags igen

Patrik \
Bild:Tyresö Handboll
Patrik "Buggkungen" Söderström gjorde ett par snygga mål.

Tyresölagens skrällvecka fortsatte på lördagen. Efter att Tyresö/Hanviken Hockey besegrat serieledarna Gripen i onsdags, beslöt ortens handbollsherrar att surfa vidare på den.

Varberg, som är ett av lagen som är favoriter till seriesegern i Allsvenskan vann komfortabelt på hemmaplan, men chockades av ett nytänt Tyresö som vann efter en gastkramande kamp. Tyresö tog tidigt kommandot och gick ifrån till en tremålsledning som man försökte vårda så gott de kunde. Efter 20 spelade minuter var bara differensen ett mål men Efter att hemmalaget tagit timme lut så spädde Johan Brun på ledningen med två kassar. I paus ledde Tyresö med 14-11. Matchen var både spektakulär och händelserik. Bland annat så noterades Tyresö 17 årige målvakt Fabia Norsten, för sitt första allsvenska mål. Gång på gång var Varberg på väg ikapp. Storspel från Tyresömålvakterna och ett effektivt försvarsspel var nyckeln till framgång idag. Var gång som hallänningarna var ett mål från att kvittera så gjorde Tyresö ett litet ryck och drygade ut ledningen till tre-fyra mål. Frustrationen var troligtvis rätt stor i Varberg. En trevlig Stockholms weekend som istället förvandlades till en rejäl mardröm. Ett allvarligt försök att plocka ut målvakten och spela med en utespelare extra, genererade istället för två snabba mål bakåt. Med sju minuter kvar på matchklockan var ändå Varberg ikapp, när Gabriel Gegerfelt satte 23-23. Då var det nog många som kände att nu orkar nog inte Tyresö stå emot längre. Då kliver Patrik ”Buggkungen” Söderström fram och sätter två underarmsskott. Brun dundrade in ytterligare en kasse till 26-23 och nu var Tyresö så gott som hemma. Visst släppte man in ett par tröstmål på slutet men det var absolut ingen fara på taket. Femmålsskytten Erik Östling säger så här till TN efter matchen:

- Det var riktigt bra handboll. Det var många som spelade bra. Vi blev väl lite isnpirerade av Sveriges vinst igår. Bara att kötta på och veta att allt är möjligt

Det blev lite raggarhandboll....

- Ja det blev det mot slutet där. Det är mycket vilja, då blir det så där.

Ni ligger fortfarande under strecket. Ger det här lite arbetsro?

- Det har ju gått så knackigt att man inte har velat kolla på tabellen, men det är jämt både uppåt och neråt. Tar vi tre raka segrar till nu så kommer vi upp på säker mark tror jag.

Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter