Med 1-1 i matcher var det upplagt för hockeyfest i en nästintill fullsatt Tyresö Ishall. Gästande Tranås hade också den goda eller dåliga smaken att ta med sig ett rejält bortafölje, vilket bidrog till en bra stämning i hallen.

Den goda stämningen avtog dock när Tranås smällde in två kassar bakom Carl Lidö på 25 sekunder. Philip Alftberg spräckte Lidös nolla efter 6:32 och Gustav Malmqvist utökade efter 6:54.  En dålig start för THH och stämningen på isen var irriterad med mängder av smågruff mellan avblåsningarna. THH fick ett utmärkt läge att reducera när AIFs Pontus Eklöv blev utvisad efter två misslyckade tekningar, men trots ett power play, där Tranås knappt var utanför egen zon, lyckades inte hemmalaget sätta dit den.

Motgångarna fortsätter
Andra perioden blev snudd på en karbonkopia på den första. AIF satte två snabba mål. George Diaco slog till redan efter två minuter och tre minuter senare nätade Viktor Nilsson-Westlund. Med fyra mål överläge kunde Tranås kontrollera matchen och avvakta THHs misstag.

Ett litet hopp tändes när Pelle Larsson reducerade men det var bara att konstatera att det inte var hemmalagets dag helt enkelt. Tranås kunde istället skicka in två puckar i tom kasse och ytterligare en bakom Carl Lidö, innan domaren blåste av matchen.

THH är nu piskade att vinna söndagens match för att få till en femte match i play off serien. Det vore klädsamt om Tyresöborna tog sig ner till ishallen för att peppa spelarna. Ta gärna med ett par trummor. Tranåsklacken ska inte regera i vår egen ishall.