Lördagen den 30 maj 2020 - klockan 21:06

Straffdrama räddade HSK


Niklas Wennergren 2019-06-20

Nicolas Cordero blev Hanvikens enda målskytt mot Ängby.
Bild:Claus Meyer.
Nicolas Cordero blev Hanvikens enda målskytt mot Ängby.

Efter en match full av felpass och brist på skärpa i den sista tredjedelen räddade ändå Hanvikens SK en poäng i slutminuterna, i matchen mot Ängby IF.

En allt annat än nöjd Sören "Snuffe" Åkeby sa redan i pausen att hans spelare skulle behöva skärpa upp sig rejält om de skulle klara av Ängby. Den första halvleken var jämn, chansfattig och full av långbollar. Det märktes att Viken inte riktigt är vana vid naturgräset men det var å andra sidan inte Ängby heller.

Ängbys tränare Emil Mattsson var dock nöjd med sitt manskap.

- Det är så här vi spelar på bortaplan. Vi ligger lågt och ställer om snabbt. Något som man tog fasta på rejält i den andra halvleken när Simon Nildén kunde ge gästerna ledningen i den 58:e minuten. Nildén fick en fin genomskärare i djupled som han hann upp precis framför Fabian Mattsson i HSK-målet och rundade honom rutinerat. Nildén hade ytterligare ett par chanser men avsluten saknade kvalitet. 

Hanviken saknade ett fungerande passningsspel och laget valde längre och längre bollar i sin jakt på kvittering men det såg länge ut som att jakten skulle bli resultatlös. Det dröjde till den fjärde tilläggsminuten innan man kunde skörda frukterna av sina försök. Ett inkast från vänster skarvades in i straffområdet och studsade upp på handen på en Ängbyförsvarare. Nicolas Cordero klev givetvis fram och slog straffen stenhårt och otagbart i Elias Malmhakes högra hörn.

I den haltande tabellen så ligger Hanviken nu tvåa efter BK Harg som man möter hemma på Trollbäcken nästa onsdag (26/6)

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter