Söndagen den 17 januari 2021 - klockan 07:36

Tappert Tyresö Föll i Cupen


2016-05-18

Katsoulakis åter på hemmaplan.
Bild:Nille Wennergren
Katsoulakis åter på hemmaplan.

Olika ledarstilar. En pekar med hela handen....En kör den beprövade \
Bild:Nille Wennergren
Olika ledarstilar. En pekar med hela handen....En kör den beprövade "armarna i kors metoden".

Tyresös lagkapten Mattias Andersson undanvärjer ett försök från IFK Haninge i den ganska jobbiga andra halvleken.
Bild:Nille Wennergren
Tyresös lagkapten Mattias Andersson undanvärjer ett försök från IFK Haninge i den ganska jobbiga andra halvleken.

Christoffer Nyberg och Henrik Lindström ser både ledsna och lurade ut efter matchen.
Bild:Nille Wennergren
Christoffer Nyberg och Henrik Lindström ser både ledsna och lurade ut efter matchen.

Kvällsmatcher på Bollmoravallen har blivit ett stadigt återkommande inslag för Tyresöborna den här våren. Så även denna tisdag, när IFK Haninge på besök iStockholm Cup. Haninge ledda utav före detta Tyresötränaren Tino katsoulakis, som även hade med före dettaTyresöspelaren Alli Darwich med på bänken.

Matchen föregicks av en bounsstraff som Kevin Samuelsson oturligt nog satte i stolpen, varpå matchen startade 0-0. Om nu någon trodde att Tyresöspelarna var nedslagna av den missade straffen så trodde ni fel. Hemmalaget var pigga i benen och sprang stundtals i åttor kring de något stabbiga IFK spelarna. Redan efter fem minuter så satte Niclas Tomasson en nick i ribban och så höll det på. Mikael Rekefors Hammarstedt hade ett fint skott från 25 meter som målvakten räddade snyggt. Efter det så var det Niclas Tomasson Show på Vallen. De något långsamma mittbacksparet i IFK hade stora problem att få tag på Tomasson som var hal, aggressiv och giftig som en uppoljad taipanorm och han hade närmare åtta aslut innan halvleken var över. Lukas Pettersson och Mikael Rekefors var ofta de som serverade bollarna och att inte TFF ledde med 3-4 mål i paus var förundrande.

"Vi räddades av deras oförmåga att göra mål." Säger en lättad Tino Katsoulakis till TN efter matchen. IFK gjorde sedan 5 byten i pausen och kom ut som ett helt nytt lag. Betydligt tyngre i sitt spel och man tog ganska omgående tag i taktpinnen. Detta hindrade inte TFF från att sticka emellan med vassa kontringar, och kvarten in på andra så är Tomasson återigen loss bakom
IFK´s backlinje men lyckas dessvärre inte bättre än att sätta bollen rakt på målvakten. 

Som så ofta händer, i såna här matcher är att motståndaren gör mål. Det är oförtjänt, det är elakt och det är absolut inte rättvist. Hela läktaren hade utan tvekan gått ner på knä och jamat om Tomasson satt ett eller två av de lägen han hade, men istället så får publiken se en hörna som avslutas med ett skott, ribba in från Dario LjubOne. Ribba in! Inte ens ett "rent" mål. På något vis så kändes det både orättvist men samtidigt logiskt. 

"På samma sätt som de hade första halvlek så var ju vi dominanta i den andra halvleken." Säger Tino Katsoulakis till TN. Tyresö var dock inte helt uppgivna, utan flyttade fram positionerna, och bara några minuter senare uppkommer en situation där åtminstone hemmasupportrarna ansåg att en straffspark inte skulle vara helt feldömd. 

När matchuret närmade sig 80 minuter, utökade Ljuboje IFK's ledning och därefter var matchen i praktiken över. Tyresö gör en stark insats mot ett mycket bra lag och bortacoachen Tino Katsoulakis öser beröm över sina motståndare. "Det märks verkligen att de har något på gång i Tyresö, och det värmer i hjärtat."

Med sförre skärpa i straffområdet så hade den här matchen slutat i hemmaseger och inte med en 0-3 förlust. TFF får nu koncentrera sig på seriespelet, och med det här spelet så är chansen stor att det verkligen blir en trevlig fortsättning. 

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter