Fredagen den 3 juli 2020 - klockan 14:55

TFF´s nionde raka utan förlust


2017-07-02


Det blir sommarlov på tredjeplats för Tyresö FF i Division 1 Södra Svealand. Detta efter en arbetsseger mot IFK Nyköping på lördagseftermiddagen.

Tyresö började bäst men i vanlig ordning så åkte man på en kontring redan efter fem minuter och Maja Fagerholm gav hemmalaget ledningen. TFF fortsatte med sitt vägvinnande spel men laget hade svårt att få till det i planens sista tredjedel och 1-0 stod sig halvleken igenom.

I paus bad tränaren Caroline Sjöblom spelarna att höja tempot ytterligare, men samtidigt ha tålamod och is i magen om inte utdelningen kommer direkt.

Det blev dock inte riktigt som Sjöblom önskade utan den andra halvleken präglades av ideliga spelavbrott och något ordnat spel blev det inte riktigt.
Som tränare ska man ha fingertoppskänsla i pressade lägen och vi kan väl medge att bytet av Josefine Lindberg till förmån för Jessica Palmborg i den 70:e minuten var ett genidrag. Sjöblom flyttade om lite i laget och valde att gå ner på trebackslinje och sätta Palmborg på topp, bredvid Madelaine Edlund. Palmborg hade varit på banan i två minuter, och knappt rört bollen, innan hon nickade in 1-1.

Många trodde då att TFF skulle ta över matchen men så blev icke fallet. Minuten senare kontrade IFK igen och Alma Sjödahl gav återigen hemmalaget ledningen. Ny uppförsbacke men TFF tog omedelbart upp jakten.Edlund hade ett rungande långskott i ribban som damp ner på mållinjen och där fanns alltid så påpassliga Ida Ahlbom och stötte in kvitteringen.

Tyresö tog över mer och mer av spelet och som Caroline Sjöblom uttryckte det, "Vi trummade på och körde vidare med den mer offensiva uppställningen.

I 85:e blev Victoria Isaksson fult kapad strax utanför straffområdet och fick frispark. Isaksson valde att utdöma hårdast möjliga straff och dunkade upp frisparken i nättaket och segern var därmed bärgad.

Frida Thilén sa efter matchen:

- Det var en rättvis seger men vi hade sådant övertag i första halvlek att vi borde ha avgjort i första. Men det är skönt att vi kan vända två underlägen under en match. Det visar på karaktär.

Tyresö gick i och med segern upp på tredjeplats i tabellen endast två poäng efter serieledande BP. Ett stort tack får de skicka till grannarna i Älta som lyckades spela 2-2 mot BP.

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter