Fredagen den 2 juni 2023 - klockan 07:58

TFF upp i serieledning


Niklas Wennergren 2022-05-03

Amadou Junior Tandia satte två påsar i helgens match.
Bild:Niklas Wennergren
Amadou Junior Tandia satte två påsar i helgens match.

Vi säger inte Bingo! Men vi säger att Tyresölagen fick med sig rätt bra med poäng från helgens matcher.

Efter att helgens krutrök lagt sig tronar Tyresö FF damer som serieledare i Division 1 Södra Svealand. TFF’s damer tog en meriterande 2-0 seger i derbyt mot Boo FF (ja både damer och herrar mötte Boo. Nästa vecka spelar HSK mot dem.) två mål i den första halvleken av Sofie Andersson gjorde så att saken så att säga blev biff. Detta bäddar för en tidig seriefinal till helgen på Bollmoravallen mot P18. Observera att avsparkstiden 13:30 vilket sannolikt beror på båtturer för gotländskorna.

Hanvikens herrar tog en fin skalp när man knäppte FOC Farsta hemma på Trollbäcken i lördags. Focken tog tidigt ledningen men Viken vände och gjorde tre raka. Amadou Junior Tandia satte två mål och Kevin Holgersson ett. På lördag blir det resa till Nacka och ett hett möte med Boo FF.

Sämre gick det för Hanvikens damer som fick bita i det torra konstgräset på Älta IP. 2-0 blev det och Rebecka Rehula blev Vikens banekvinna vid båda tillfällena. Intressant är att alla verkar slå alla i serien. Endast Segeltorp är obesegrat efter två omgångar. Nästa match för HSK blir Mälarhöjden som fick smisk av Djursholm med 6-1.

IFK Stockholm tog sin första pinne i Division 4 Södra när laget kryssade hemma mot Tyresö United. Efter mål av Micke Hammarstedt och Robin Puekker såg ut som om United skulle bärga en trepoängare, men ett olyckligt självmål på övertid, gjorde att det blev delad pott. Nästa match för United blir hemma mot Tullinge TP på söndag (8/5) klockan 19:00.

Bollmorar Internacional fick en tidig ledning mot Södra Sidan men ett mål i vardera halvlek av Özgür Yazar gav segern till Södra Sidan. Bollmoras mål gjordes av Erik Edmark. Nästa match spelas hemma på Trollbäcken mot Ekipa.

På Bollmoravallen blir det finfrämmande på onsdag (4/5) då Tyresö FF möter Djurgårdens IF i Victoria Cup. Matchstart är klockan 20:00 och här hoppas man på storpublik. TFF har ju haft en tendens att skrälla i cupspelet förut och givetvis blir det en het drabbning under majmånen.

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter