Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 12:53

Två utvisningar och underläge - Därefter totalkross

2016-05-08

En underbar försommarkväll. Över tjugo grader i luften och så 22 spelare på en grön matta. Det är få saker som kan få mig att nå nirvana men det här är en av dem. Tror att jag nått en högre form av nirvana om Tyresös kansli lärt sig att på söndagskvällar så ska man grilla kött åt sina åskådare, men det är säkerligen i "pajpen" som man brukar säga.

För somliga slutade denna ljuva försommarkväll väldigt tidigt, och då speciellt Linn Österholm som drog ett rött kort redan efter 15 minuter för en målningarnas hands i straffområdet. På den efterföljande straffen satte Mikaela Isaksson 1-0 för gästerna. Tio man på banan och ett mål i baken då ser det tungt ut för Tyresö, och det är lite därför som man har Sofie Thörnqvist. Två minuter efter Huddinges ledningsmål gick Thörnqvistskan loss på sin vänsterkant och kvitterade gästernas ledning.

Tyresö var både tyngre och tuffare än sin motståndarna men passningsspelet låste sig totalt. Det var inte många passningar som gick rätt. Då matchen närmade sig halvtimmen kom Sara Tunefalk loss på Tyresös högerkant, Jennifer Bakai i hemmamålet gör en rätt dålig bedömning av läget och hennes utrusning genomskådas av Tunefalk som lyfter bollen över henne och Bakai tar instinktivt med händerna utanför straffområdet. Normalt sett utvisning, men av någon anledning så valde domaren att endast beivra förseelsen med ett gult kort.

Med 10 minuter kvar av första halvlek gör så, annars så säkre Kajsa Wahlberg en fullkomligt horribel bakåtpass som snappas upp av Tunefalk som snabbt går förbi Bakai och spelar in bollen till Mikaela Isaksson, som enkelt satte sitt andra mål för dagen.

Som om detta inte var nog eländigt så blev spelmotorn Jennifer Egelryd utvisad strax före pausen.

I företagsvärlden när man tilldelas en arbetsuppgift som är både underbemannad och ogenomförbar så brukar ens chef ofta kalla uppdraget för inspirerande och det är mycket möjligt att tränaren Caroline "Lost in the Supermarket" Sjölund tänkte i exakt samma banor när hon eldade på sina tjejer i pausen.

Ut på planen till andra halvlek så kom det elva rätt nöjda Huddingespelare och nio galna tigrar på extasy, iklädda Tyresödräkter, som formligen pulveriserade sitt motstånd. I Frida Thörnqvists (landslagsuppdrag) frånvaro så klev storasyster Sofie fram som den naturliga målskytten. Redan efter fyra minuter så hade hon utjämnat på ett långskott, och hon fortsatte att oroa motståndarna. Fem minuter senare så klev Victoria Isaksson in i handlingen, Isaksson hade haft det lite motigt men nu började det lossna, och det med besked. Efter ett enkelt (det ser alltid enkelt ut när Isaksson spelar fotboll) friställdes hon till höger i straffområdet och prickade iskallt in 3-2 för TFF.

Tre minuter senare hade Ida Ahlgren en fin lobb från 35 meter som gick bara någon decimeter utanför en helt ställd Malin Ekholm i Huddingemålet. Sedan dröjde det inte lång tid förrän Isaksson ökade på Tyresös ledning till 4-2, för att sedan lämna över scenen till den skojfriske Sofie Thörnqvist som dunkade in ytterligare två kassar, innan slutsignalen ljöd.

Huddinge fick se sig utspelat och fick även avsluta matchen med 10 man sedan Malin Ekholm gjort en "Schumacher" på Ahlbom. Ett väldigt fult överfall, där domaren av nägon anledning kände sig nödgad att konsultera linjemannen för att avgöra huruvida det borde vara utvisning. Jag kan meddela dig kära domare att en solklarare utvisning har sällan skådats, och ska jag vara ärligt så tror jag att man åtminstone dömer dagsböter om man gör så på gatan.

Tyresös tränare, Caroline Sjöblom, kommenterade detta lite för högljutt och blev således den fjärde personen som fick lämna planen.

Hur som helst var det en otroligt underhållande match och det var inte utan att man sneglade lite bortåt den motsatta sidan där det på "den gamla goda tiden" serverades lax och bubbel i ett tält för de som ville sola sig i glansen av det stjärnspäckade laget. Det känns tråkigt att de stannade hemma en sån här kväll. Visserligen serverades det ingen lax och inget bubbel men det var en av de mest heroiska insatser ett Tyresölag har gjort det senaste decenniet och som någon (tror att det var Linn Österholm) sa efter matchen: "Ni visade sånt stort Tyresöhjärtat att jag nästan börjar gråta."

Fyramålsskytten Sofie Thörnqvist var även hon strålande glad efter matchen. "Nu gick jag om Frida i skytteligan." sa hon glatt när hon gick av planen.