Lördagen den 29 februari 2020 - klockan 13:54

Tyresö cykelklubb trampar igång!


Tn på webben 2019-04-29


Under förra året startade Tyresö cykelklubb upp sin verksamhet i kommunen. Efter att ha testat verksamheten och legat lite under radar sker nu en nystart för klubben och nya medlemmar välkomnas.

Tyresö Cykelklubb är en tränings- och tävlingsinriktad klubb med syftet att ge intresserade av cykelsporten i Tyresö med omnejd möjlighet att träna, tävla och umgås med likasinnade. Klubben består i dagsläget av cirka 100 medlemmar som är uppdelade i en ungdomsverksamhet och en vuxenverksamhet.

Ungdomsverksamheten, som man kan gå med i från 8 års ålder, tränar mountainbike i Hellasskogen eller i Skrubba. Medlemmarna ses på torsdagar med cirka 20 deltagare.  Den andra delen av cykelklubben består av en vuxenverksamhet. Vuxenverksamheten tränar cykling längs landsväg och ses två gånger i veckan, onsdagar och lördagar.

- På fina dagar är vi cirka 10-15 personer som deltar och cyklar ihop. Vanligtvis brukar vi cykla söderut via Vissvass och ut mot Södertörn, säger Oscar Kumlin, styrelseledamot i Tyresö cykelklubb.

Om du är intresserad av mer information eller att gå med i cykelklubben besök deras hemsida: tyreso-ck.se.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter