Fredagen den 23 april 2021 - klockan 13:56

Tyresö FF flyttar


2018-07-21

Alla är välkomna
Bild:Tyresö FF
Alla är välkomna

På fredagar så är det Allarewelcometurnering vid Nyboda
Bild:Tyresö FF
På fredagar så är det Allarewelcometurnering vid Nyboda

Gratis hoppborg? Finns det? JA!
Bild:Tyresö FF
Gratis hoppborg? Finns det? JA!


Under sommaren så har Tyresö FF haft social  verksamhet som de kallar Summer Challenge vid Nyboda fotbollsplan och de olika arenor som finns där.

Vid Nybodaområdet har man under tre veckor organiserat olika lekar och spel så som fotbollsturneringar, basket, minitennis, fotbollstennis, bumperballs men det har också funnits möhjligheter att hoppa hoppborg. 

- Föräldrar är alltid lite tveksamma till hoppborgen. De undrar om det verkligen är gratis, säger Göran Person som organiserar hela verksamheten. Vi tar inte ut några avgifter för någonting utan gör det här för att vi tycker det är viktigt att ta ett socialt ansvar och att Tyresösungdomarna behöver något att göra på hemmaplan. Jag vill också vara tydlig med att även Basketen och Fritidsgårdarna är med och arrangerar det här.

Nu har emellertid det varma vädret gjort att man märker en viss stagnation på deltagarantalet och har full förståelse för att kommunens ungdomar väljer att "sommarlova" lite närmare vattnet. Från och med nästa vecka så kommer man dock att flytta verksamheten upp till Albybadet.

- Vi kommer att positionera oss vid volleybollplanen. Där har vi plats att pumpa upp vår enorma uppblåsbara fotbollsarena, fortsätter Persson. Vi hoppas att vi ska nå fler ungdomar på detta sätt, men fredagarna kommer vi fortsättningsvis att köra vid Nyboda efter som vi då har All Are Weolcome turneringen där klockan 16:00. I Allarewellcometurneringen så delas barnen in i ålder, längd, vikt så att det ska bli så jämna lag som möjligt.

TFF sysselsätter också åtta stycken sommarjobbare under de sju veckorna som verksamheten pågår. Ett inte så litet socialt avtryck, för hur många Tyresöföretag har så många sommarjobb att erbjuda? Det är både spelare från herr och damlaget som jobbar där, liksom från de äldre juniorlagen. Vill man leka fotboll och annat med lokala storstjärnor som Victoria Isaksson, Ida "Bengan" Bengtsson, Mattias Andersson och Niclas Thomasson så ska man definitivt ta sig till Alby. 

- Vi har runt 100 barn per dag, som kommer och går, men vi har absolut plats för fler och vi hoppas att så många som möjligt kommer. Det är ju en social verksamhet där alla är välkomna och vi leker, spelar, dansar och har kul. Det behövs ingen föranmälan eller något sådant och man kan se vilka dagliga aktiviteter som vi har på vår hemsida, avslutar Göran.

Men från och med måndag så är det alltså Alby friluftsbad som gäller för det är självklart väldigt tufft att bedriva verksamhet utan möjligheter till svalka för både deltagarna och ledarna. 

Plats: Albyfriluftsbad vid volleybollplanen
Tid: 11:00 - 19:30. Måndag - Torsdag (Fredagar på Nyboda)Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter