Söndagen den 21 juli 2019 - klockan 04:08

Tyresö FF värvar Dibba


Niklas Wennergren 2019-01-24Tyresö FF tycks inte ha några planer på att bli en slagpåse i Division 2 denna säsong. Strax efter att föreningens hemsida annonserat tre utmärkta nyförvärv, så rullar det in två till.

Nu är det inte Pa Dibba som avslutat sitt kinesiska kontrakt och beslutat sig för att varva ner i TFF, utan hans kusin Musa Dibba. Ytterligare en värvning från Newroz som TFF haft att göra med en hel del under sin resa från fyran till tvåan. 

Musa Dibba beskrivs av föreningens hemsida (lite blygsamt) som "en poängspelare av rang med härlig teknik och fart kommer ha alla möjligheter att utvecklas ett steg till tillsammans med vårt a-lag. Musa har en stor styrka i att läsa spelet och kombinera sin fart med fantastisk speluppfattning."

Ytterligare en mittfältare och nu så har herrlagets A-trupp en hel elva med mittfältare. Två spelare på varje plats är mycket, men nästan tre kan vara i mesta laget.

En annan spelare som kanske mer ska stå på tillväxt, eller ta nästa steg i karriären är Max Embring, broder till Joel. Max gjorde en mycket bra säsong i Fyran med Hanvikens SK och det var väl inte helt överraskande att han anslöt Tyresö.

- En spelare som vi följt nära senaste åren och kommer bli megaintressant att följa hans utveckling hos oss, säger eviga sportchefen Kenneth Johansson till klubbens hemsida."

Nu slipper äntligen föräldrarna Embring att välja matcher på lördagarna, vilket ju annars varit ett väldans gissel för de hängivna supportrarna.

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter