Måndagen den 27 maj 2019 - klockan 05:40

Tyresölagen fortsätter att vinna.


Niklas Wennergren 2018-09-23


Tyresödamernas nionde raka seriematch utan förlust gör dem inte ensamma om att visa upp en delikat höstform. Även kommunens andra lag visar att de vill vara med i slutspurten av serierna.

Tyresö FF´s herrar hade en knepig match nästgårds mot Boo FF som kämpade för att behålla sin Division 3 status. Det gick inte alls bra för Nackalaget. Redan efter fem minuter nätade William Olsson för TFF och innan halvleken var över så hade Mikael Hammarstedt ökat på till 2-0. På stopptid la Joel Embring till det tredje målet för Tyresö, vilket gör att de nu spelat TIO(!) matcher utan förlust, och på dessa tagit 28 poäng. Nu blir det en riktigt rafflande match hemma på Tyresövallen mot tredjeplacerade Enhörna nästa lördag. 

Blir det kvalspel för TFF så möter man först tvåan i Division 3 Västra Svealand, som i nuläget kan bli IFK Kumla, IFK Ölme, IFK Eskilstuna. Därefter möter man det 12:e placerade laget i Division 2 Södra Svealand.

Boo FF får i och med förlusten börja om i Division 4 då Ängby gjorde processen kort med Järla, och vann med 5-2.

Hanvikens SK tog en stabil seger, borta mot Ekerö BoIS. Överraskningscomebacken,Andreas Varg och Nico Cordero gjorde varsit mål i varsin halvlek. HSK som redan nu är klara för kvalspel sneglar naturligtvis mest på vilka lag från den betydligt jämnare Söderfyran som kommer till kval. Slaget där står främst mellan Vendelsö, IFK Stockholm och IFK Tumba. Även Sörmlandsfyran är ett getingbo där Harg, Viljan, Stallarholmen och Afrikansk FC slåss om kval och serieseger. Där får väl Hargs BK ses som det sämsta motståndet då de klämt in fantastiska 91 mål på 20 matcher.

Bollmora Inter tog en meriterande seger mot svårspelade Andino med 1-0 på lördagen, samtidigt som Nynäshamn överraskande förlorade mot OS Carioca med 4-2. I och med segern så gick Bollmora upp på andra plats i serien, bakom överlägsna Tyresö United, som på tisdag kan säkra seriesegern i Division 7G då man möter Dalarö SK på bortaplan.

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter