Torsdagen den 25 april 2019 - klockan 11:52

Tyresö FF Klara För Division 1


2016-08-28

Seriesegrarna Tyresö FF hade kaxigt nog med sig lite nya tischor till bortamatchen mot IFK Lidingö.
Bild:Ingela Nygren
Seriesegrarna Tyresö FF hade kaxigt nog med sig lite nya tischor till bortamatchen mot IFK Lidingö.

Målvakten Jennifer Bakai spänner magmusklerna
Bild:Camilla Elmblad
Målvakten Jennifer Bakai spänner magmusklerna

Maskoten Teddy har även hen haft en del i framgången.
Bild:Niklas Wennergren
Maskoten Teddy har även hen haft en del i framgången.

Det är högst ovanligt att bli klara seriesegrare i fotboll innan augusti månad ens har ebbat ut, men det var precis vad superkvinnorna i Tyresö FF gjorde på lördagen.

Förutsättningarna före matchstart var att IFK Lidingö, som har två matcher mindre spelade än Tyresö var det enda laget som kunde komma ikapp och hota om seriesegern. Vårens match mellan lagen slutade med en överlägsen 4-0 seger för TFF. Sanningen att säga så har jag tvingats googla synonymer för ordet överlägsen, för att klara av att beskriva Tyresös framfart i serien under året.

Tyresö spelade dåligt och man fick inte igång något ordnat spel. Victoria Isaksson, Tyresös mittfältsgigant, beskrev det hela som "nervöst".

20 minuter in på första halvleken så löstes i alla fall några nervknutar upp när lagkaptenen Kajsa "Kavat" Wahlberg höll sig framme på returen efter en hörna och gav TFF ledninen. Spelet blev dock inte speciellt mycket bättre av detta så det var ett missnöjt Tyresö som gick till pausvila, trots en knapp ledning. 

Andra halvlek gick även den lite på kryckor. "Det kändes som de spelade igenom oss hela tiden." säger Victoria Isaksson till TN. Isaksson var som vanligt outtröttlig med sina löpningar men laget fick inte något utträttat.

Det skulle dröja till den 85:e minuten då Jessica Palmborg kom loss i ett friläge och lyfte bollen över Jenny Gyllenvråk i Lidingömålet. Överspelad klippte således Gyllenvråk, Palmborgs ben när hon försökte nå bollen och domaren signalerade för straff.

Victoria Isaksson gick fram och slog straffen resolut till höger om en chanslös Gyllenvråk. På frågan om hon var nervös, svarade Isaksson "att hon slagit straffar förr i F17 laget plus en förra matchen, så någon nervositet var det inte frågan om."

Lyckan var nu total på Tyresöbänken och det är vid såna här ögonblick som Peter Sjunnesson ibland önskar att han hade sin gamla mustasch att tvinna på.

Strax innan matchslutet gick Raket-Frida Thörnqvist loss på högerkanten och kom fri med Gyllenvråk i målet. Ett hårt skott ur dålig vinkel halvräddades och på returen rakade Julia Egelryd in 3-0 till TFF.

Det sedvanliga lyckovrålet utbröt så fort domaren blåst slutsignal och tjejerna bytte genast sina matchtröjor till t-shirts med texten "Seriesegrare Division 2 Östra Svealand 2016" som de kaxigt nog packat ner i matchtrunken.

För två av tjejerna kan det även bli landslagsspel i september då F17 landslaget spelar två matcher mot Norge på Gotland. Frida Thörnqvist, som redan är bofast i landslaget kan få sällskap av Victoria Isaksson som är reserv på hemmaplan. Vickan tog det hela med sedvanligt lugn. "Det är ju lite konstigt. Jag har ju aldrig varit med på några såna där saker, så jag blev jätteförvånad." Vi på Tyresö Nyheter är ingalunda förvånade över uttagningen utan ser det som en rätt naturlig uttagning av båda spelarna.

Fyra matcher återstår av serien och så givetvis finalen i Victoria Cup mot Bollstanäs, men nästa lag till rakning är IK Tun hemma på Vallen nästa lördag. Avspark 14:00.


Niklas WennergrenSkriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter