Söndagen den 18 augusti 2019 - klockan 17:20

Tyresöradion bara växer och växer


2017-04-03

Ann Sandin-Lindgren är redaktör och allmän chef på Tyresöradion
Bild:Tyresö Nyheter
Ann Sandin-Lindgren är redaktör och allmän chef på Tyresöradion


De senaste åren har man märkt en remarkabel ökning av lyssnare på vår lokala radiostation Radio Tyresö eller Tyresöradion som den kort och gott kallas i folkmun.

– Vi märker att fler och fler lyssnar på Tyresöradion, berättar Ann Sandin-Lindgren. Vi tror att det beror på att vi har breddat vårt utbud och att många nu lyssnar på oss via mobiler, plattor och datorer.

Tyresö Nyheter ställde några frågor till Ann Sandin-Lindgren som är redaktör på Tyresöradion 91,4 MHz och själv gör många egna program.

Hur många lyssnare har ni?
– Det vet vi inte exakt. Vi kan bara mäta hur många som lyssnar på nätet via mobiler, plattor och datorer. De som lyssnar via vanlig FM-radio har vi inga resurser att mäta. En tidigare undersökning visade att cirka 20 procent av invånarna i Tyresö någon gång lyssnar på Tyresöradion vilket nästan är 10 000 personer.

– Under 2016 hade vi över 50 000 träffar på våra program på vår hemsida och 15 000 nedladdade poddar för de som prenumererar på programmen via mobiler. Vi kan se att vissa populära program har flera hundra träffar när de läggs ut, vilket verkligen är roligt.

Vad är orsaken att fler lyssnar på Tyresöradion?
– Vi tror att det beror på att vi har fått nya lyssnargrupper när vi nu har breddat vårt utbud och fått in fler radiomakare. Vi har nu en egen sportreporter och sänder även många program för olika föreningar. Fler och fler program delas på sociala medier av både föreningar och de som blivit intervjuade.

Har du tagit över Tyresöradion från din far Åke Sandin nu?
– Nja, jag fungerar som redaktör och lär upp fler radiomakare att göra radio men Åke är med och fortsätter som vanligt att göra Radio TUFF för Tyresö Ulandsoch fredsförening som har hörts varje vecka sedan starten 1985.

– Förut var ju Åke Sandin ensam om att hålla igång Tyresöradion i över 30 år och intervjuade själv tusentals kända och okända Tyresöbor på slingan. Vi fortsätter i samma anda men är nu många fler som fyller slingan med nya intervjuer.

Hur gör man om man vill börja sända närradio?
– Om man är medlemsförening är det bara att sätta igång. Vi hjälper till med teknik och utbildning. Vill man bli intervjuad är det bara att kontakta någon av radiomakarna och vill man själv bli radiomakare är det bara att kontakta mig. Mer information finns på vår hemsida www.tyresoradion.se.

I fredags fick Ann Sandin emottaga Tyresöbornas uppskattning då hon tilldelades priset "Juryns Val" av Kultur & idrottsnämnden vid den årliga galan  på Energikällan.

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter