Söndagen den 26 maj 2019 - klockan 09:40

Tyresös första hotell


2017-03-25

Carlo Taccola vill inte bara erbjuda hotellnätter utan också möjligheter för möten, konferenser och fester.
Bild:Christer Källström
Carlo Taccola vill inte bara erbjuda hotellnätter utan också möjligheter för möten, konferenser och fester.

Carlo Taccola som idag är delägare i Vega baren och Vega stadshotell tillsammans med Ali Polat har en tydlig vision när det gäller det planerade hotellet vid golfbanan.

Han vill att Tyresö Stadshotell förutom hotellverksamheten även ska kunna fungera som ett nöjesnav i kommunen.

– Det ska vara ett typisk stadshotell, förklarar Carlo och utvecklar. Som den klassiska bilden av ett stadshotell, så som stadshotellen en gång startade. Man ska inte behöva åka in till stan för att gå ut, äta middag eller ha en fest. Som en naturligt festlig punkt i Tyresö.

– Vi vill behålla lantkänslan, fortsätter han. Även om Tyresö förändras väldigt fort och mycket händer i kommunen så tycker vi att hotellet ska förankras i den naturliga miljö som präglar kommunen. Hotellet beräknades i första skedet husera 42 rum, men enligt Carlo har efterfrågan ökat kraftigt och nu pratas det om 60 rum. Förutom själva hotellverksamheten är tanken att Tyresö Stadshotell även ska ha stora möjligheter för möten, konferenser och fester.

– Man ska kunna gå in i lobbyn och bara ta en drink, förklarar han. Men det ska kunna vara så mycket mer. Företag ska kunna ha bra konferensmöjligheter, besökare ska kunna äta god mat och invånarna i Tyresö ska ha ytterligare ett ställe att hålla sina fester på.

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter