Torsdagen den 28 september 2023 - klockan 22:09

Välförtjänt vinst mot Degerfors


Niklas Wennergren 2023-09-10

Elsa Bergströms mål blev tyvärr bortdömt.
Bild:Christoffer Holmström
Elsa Bergströms mål blev tyvärr bortdömt.

Frida Thilén här bestämd med vilka som får ha boll i närheten av Tyresös mål.
Bild:Christoffer Holmström

Frida Thilén här bestämd med vilka som får ha boll i närheten av Tyresös mål.Emilia Irle gjorde ånnyo 90 stabila minuter.
Bild:Christoffer Holmström
Emilia Irle gjorde ånnyo 90 stabila minuter.

Det är inte offside och TN har beviset.
Bild:Christoffer Holmström
Det är inte offside och TN har beviset.

Matchens spelare enligt en oenig och okunnig jury, men vad spelar det egentligen för roll.
Bild:Christoffer Holmström
Matchens spelare enligt en oenig och okunnig jury, men vad spelar det egentligen för roll.

Emma Åström på en av sina oräkneliga raider i Degerfors försvarslinje.
Bild:Christoffer Holmström
Emma Åström på en av sina oräkneliga raider i Degerfors försvarslinje.

Ett för september ganska udda klimat, där temperaturen är runt 27 grader och luftfuktigheten tangerar det som uppmätts i den bengaliska djungeln, gav matchen mellan TFF och Degerfors ett rätt beskedligt tempo, åtminstone under den första halvleken.

 

Hemmalaget tog ledningen efter tio minuter när Ella Bergström fint spelade fram Filippa Pettersson som satt 1-0 i målvaktens bortre burgavel.

Nu var inte detta ett startskott på en någon sprudlande tillställning utan matchen puttrade på. Båda lagen hade svårt att skapa några riktigt vassa chanser och ju längre halvleken led desto sturskare blev gästerna. Strax före pausvilan kom en fin djupledsboll till Jessica Edvardsson som klev åt sidan så bollen i stället hamnade hos Maja Edlund. Helt fri med Karolina Sundberg borde hon gjort mål men Sundberg plockade bollen i sina trygga handskar.

På plusstid kom ytterligare en chans för gästerna när målvakten Anna Zander slog en väldigt lång boll som sånär hamnade hos Sara Sandberg, men Frida Thilén avvärjde detta på ett både tydligt och bryskt sätt.

Efter pausen var det återigen Tyresö som var det något bättre laget. Frontlinjen drevs allt som oftast av unga Emma Åström som var både kvick och aggressiv i sitt spel. Något som verkligen behövdes idag. Åström ger sig på Zander när hon står och dräller med bollen i straffområdet och lyckas få loss den, men tilltaget blåstes av på grund av att domaren ansåg att hon använt för mycket kropp i närkampen.

Filippa Pettersson fick något senare fram en fin djupledsboll till snabba Leila Baiche som sprang igenom men avslutet blev för tamt för att egentligen oroa gästerna.

Åström fortsatte sina räder och jag har full förståelse för att Degerforsförsvaret tyckte hon var oerhört jobbig att ha att göra med. Ni vet den där flugan som hela tiden kommer tillbaka. Åström var som sleven som rörde om i grytan och det öppnade upp för hennes lagkamrater.

I 65:e minuten fick äntligen TFF utdelning när Elsa Bergström satte 2-0, något som domaren dessvärre bedömde som offside. Det skulle senare Tyresö Nyheters fotograf motbevisa å det bestämdaste.

Två minuter senare fick hemmalaget sota för ett slarvigt uppspel. Värmländskorna knep bollen på hemmalagets planhalva och serverade Sara Sandberg en fin passning som hon kallt satte bakom Sundberg i Tyresömålet.

TFF gav inte på något sätt upp. Ella Bergström lyfte in ett perfekt inlägg till Åström som inte riktigt fick träff med huvudet.

-          Ja den ska in där, säger Åström till TN efter matchen. Jag var lite sen in i situationen men nästa gång sitter den.

Med kvarten kvar att spela så fick Klara Grahn ett djupledspass som hon, hårt uppvaktad av Degerforsförsvaret, liggande lyckades peta förbi Zander i gästernas mål. 

Bortsett från en incident på stopptid där inhopparen Izabell Johansson sånär fick bollen förbi Karolina Sudberg så visade TFF att de var värdiga segern.

 

Du hade en hel del chanser och skapade en hel del oreda i DIF-försvaret idag men du fick ingen utdelning...

-          Det är bara att fortsätta att springa så sitter den så småningom, säger Åström efter matchen.

Första halvleken var rätt händelsefattig. Hur upplevde du matchen?

-          Vi fick inte i gång spelet på hela första halvlek, men sedan i andra så hände verkligen allting i andra. Vi kontrar bra och det är viktigt för vårt spel. Klaras mål var ju också ett riktigt kämpamål.

Genom segern gick TFF om Degerfors och upp på åttonde plats i tabellen.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter