Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 20:53

Vaktbyte i Tyresö FF


Tn på webben 2023-01-05

Robin Grandin är ny klubbchef i Tyresö FF
Bild:Tyresö Nyheter
Robin Grandin är ny klubbchef i Tyresö FF

Efter en intensiv rekryteringsprocess är det nu klart att Tyresö FF utser 32-årige Robin Grandin till ny klubbchef. Robin är uppvuxen i Brålanda och har en gedigen bakgrund inom Sports Management.


Genom åren har den nya klubbchefen verkat inom föreningslivet i en rad olika roller, allt från ungdomskonsulent och klubbchef hos Katrineholm bandy till föreningskonsulent hos Järla IF. Tyresö Nyheter fick en pratstund.

Vad lockade dig att söka jobbet som klubbchef på Tyresö FF?
– Jag har en bakgrund inom idrotten, och kände efter sju år i näringslivet att det var dags att ”vända hem” till idrotten igen, säger Robin Grandin. Det fanns några alternativ, men kände direkt en väldigt bra kontakt med Tyresö FFs styrelse. Vi har samma syn på verksamheten, och vad som behöver göras för att bygga föreningen stark över tid. För mig är det absolut viktigaste att tillsammans alla inom föreningen bygga ett Tyresö FF som alla i Tyresö kan känna stolthet över.

Rollen som klubbchef är mångfacetterad med ansvar för dagliga ledningen av kansliets medarbetare, ekonomi och kommunikation samt rollen som företrädare för föreningen i olika sammanhang. Robin Grandin har tidigare beskrivit att hans målsättning är att lyfta föreningen till nästa nivå och bygga en modern och hållbar organisation.

– Tyresö FF strävar, likt andra ledande föreningar i landet, efter att vara en organisation där föreningens inriktning inte förändras från en dag till en annan beroende på vilka personer som sitter i styrelsen, utan det huvudsakliga dagliga arbetet ska ske på sportkontoret. Samtidigt som styrelsen mer arbetar med det strategiska perspektivet. Detta skapar en professionalisering av hela verksamheten. Vi blir en mycket mer trovärdig partner gentemot såväl våra medlemmar och ledare som kommun och näringsliv, säger Robin Grandin.

Vilka är Tyresö FFs största utmaningar de kommande åren?
– Föreningen kommer att växa kraftigt på många plan och vi vill ju samtidigt ta ett ännu större socialt ansvar, säger Robin Grandin. En utmaning för oss avsaknaden av vårt klubbhus som stod där den nya ishallen byggs. Vi har en god dialog med kommunen i frågan, och vi hoppas såklart kunna växla upp vår verksamhet när vi väl flyttar in i den nya ishallen, och åter bygga ett hem för Tyresö FF, med plats för bland annat idrottsfritids och alla våra sociala projekt.

I början av 2014 visade det sig att Tyresö FF hade ekonomiska problem vilket ledde till en rad olika händelser som påverkade klubben negativt. Men, att händelserna med damlaget 2014 inte ska prägla klubben idag är tydligt.

– Det man behöver förstå med föreningens satsning är att det handlar om att bygga föreningen stark igen. Vi vill hitta tillbaka till vad Tyresö FF var långt innan det som hände med damlaget för snart 10 år sedan, säger Robin Grandin.

– Jag vill också betona att Tyresö FF funnits under en lång tid och det är viktigt att det som hände med damsatsningen under början av 2010-talet inte ska definiera oss som förening idag. Föreningens fokus framåt ligger i att arbeta långsiktigt och hållbart. Våra representationslag på dam- och herrsidan består till största del idag av yngre egenfostrade spelare. Det sportsliga utfallet för är ett kvitto på hur bra vår fotbollsutbildning är. Satsningarna vi tittar på inför 2023 är alla riktade till vår ungdomsverksamhet, och att stötta alla våra fantastiska ideella ledare. Sportsliga resultat är såklart alltid viktiga. Dock arbetar vi som förening mer strategiskt efter tankesättet att sportslig framgång är en bieffekt om vi gör rätt saker inom andra delar i föreningen. Ser vi till att skapa en välkomnande och utvecklande miljö där barn och ungdomar trivs och vill stanna länge, samtidigt som vi ger bra förutsättningar till våra ledare, och bygger dom starka i sina roller, så kommer vi över tid nå sportsliga resultat som förening. Att nå sportslig framgång genom att värva ihop ett antal spelare utifrån kan alla göra. Det vi sporras av sportsligt är att nå så långt som möjligt med i stort sett enbart egenfostrade spelare, säger Robin Grandin.

Föreningslivet i stort har en viktig del i samhället, är det något du som klubbchef tar med dig och i så fall på vilket sätt?
– Jag som i stort sett är uppväxt i föreningslivet hemma i Dalsland skulle vilja spetsa till den frågan ytterligare och säga att föreningslivet idag kanske är den viktigaste delen av samhället. Vi kan konstatera att samhällsklimatet blivit både hårdare och kallare och det finns få naturliga mötesplatser för människor med olika socioekonomisk bakgrund. Med detta i åtanke har Tyresö FFs plats aldrig varit lika viktig som nu. Som en ideell förening, öppen för alla tyresöbor betyder vår gemenskap oerhört mycket för många människor, säger Robin Gradin


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter