Söndagen den 26 maj 2019 - klockan 08:56

Valaffischer vandaliserade - Saken polisanmäld


Tn på webben 2018-08-07

En av de valskyltar som blivit förstörda
En av de valskyltar som blivit förstörda

Valaffischer har förstörts över hela Tyresö. Skadegörelsen har utförts med sådan noggrannhet att politiska motiv kan tänkas ligga bakom. Igår beslutade sig Socialdemokraterna i Tyresö att polisanmäla fallet.

Natten mellan söndag och måndag utsattes Socialdemokraternas och Vänsterpartiets valaffischer för vandalisering. Den 5:e augusti började valaffischeringen i Tyresö kommun. Först ut var Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, tätt följda av Kristdemokraterna. Då alla partier i Tyresö har polistillstånd för affischering innebär nedtagningen eller förstöring av affischer är en brottslig handling som rubriceras som vandalisering.

Då nästan samtliga av Socialdemokraternas större skyltar och vandaliserades kan det tänkas att det finns politiska motiv bakom brottet. Något som får Mathias Tegnér, ordförande för Socialdemokraterna i Tyresö att rasa.

– Jag har varit politiskt aktiv under många val, berättar han. Men aldrig varit med om sådan här systematisk och omfattande vandalisering. Att några affischer blir nerrivna och några skyltar förstörda en lördag, det får man köpa, men det här är något annat.

Den stora utbredningen av vandalisering har fått Socialdemokraterna att polisanmäla händelserna. Enligt Mathias Tegnér är det unikt att de polisanmäler vandaliseringen.

– Ja, såvitt jag vet är det första gången det händer, berättar han. Vidden av det här är ett slag mot demokratin och vi ser ytterst allvarligt på det. Det är som sagt inte bara ett busstreck och det gör mig ärligt talat riktigt förbannad.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter