Måndagen den 16 september 2019 - klockan 14:18

Viktig Vinst För Poängjagande Hanviken


2016-08-28

Lindö FF´s hemmaplan.En magnifik arena.
Bild:Bertil Qarlzon
Lindö FF´s hemmaplan.En magnifik arena.

Avernäs och Lundin.HSK´s målskyttar.
Avernäs och Lundin.HSK´s målskyttar.

Supertjusiga City Gross Arena var skådeplatsen för lördagens viktiga match i bottenträsket mellan Lindö FF och Hanvikens SK i Division 3 Östra på lördagen.

Lindö FF, fast förankrade i botten av serien, arbetar med ett föryngringsarbete i herrlaget. Säsongen är så att säga körd och då får man passa på att satsa på de yngre förmågorna i föreningen. Dessa yngre förmågor, startade matchen på ett mycket frejdigt sätt och satte Richard Janssons försvar på prov under den första kvarten, men ett tålmodigt HSK-försvar stod emot relativt enkelt.

De faktiska förutsättningarna för bra fotboll förstördes av en konstgräsmatta, som enligt uppgift var under all kritik, och ett ihärdigt blåsande. Hanviken tämjde dock ungdomarna i Lindö allt eftersom och en briljant djupledsboll från Jonas Österberg(troligtvis) friställde Christopher Lundin som ensam med målvakten inte gjorde något misstag.

Tio minuter senare så slog Hanvikens skyttekung, Jonathan Avernäs till, efter en rörig situation i Lindös straffområde, och utökade gästernas ledning till 2-0. Han slog även till ytterligare en gång innan halvtidsvilan. Ett inkast hamnade hos en hårt ansatt Avernäs som starkt höll undan sin försvarare och vände bort sin uppvaktning och ryckte sig loss. Fri med Prince Omon Ojenabor i Lindömålet slog han in den sista spiken i kistan.

Andra halvlek bjöd på föga fotbollsunderhållning, Lindö reducerade i slutminuterna genom Mohamed Kabia, innan Christopher Lundin kunde spä på siffrorna till 4-1. Mattias Östberg spelade fram Jonte Avernäs som med en snygg millimeterpassning friställde Lundin som enkelt satte fyran, bakom den unge "prinsen" i Lindömålet.

Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter