Torsdagen den 5 augusti 2021 - klockan 12:05

Anita Mattsson: slöseri med skattebetalarnas pengar när detaljplan för Apelvägen avslås


Tn på webben 2021-06-17


Kommunfullmäktige röstade tisdags nej till detaljplanen Apelvägen efter att moderaterna, kristdemokraterna och sverigedemokraterna ännu en gång ändrat sig.  Beslutet innebär att det inte blir några nya hyresrätter, seniorbostäder, lokal för fritidsgård och bibliotek och äldreboende i Tyresö strand. Nu kritiserar kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) vad hon tycker är moderaternas slöseri med skattebetalarnas pengar.

 


-          Att ta om hela planarbetet från början och tvinga igenom utredningar av förslag som man sedan inte vill stödja när de kommer upp för beslut är ett stort slöseri med skattebetalarnas pengar. Vad den därtill kostar i ökad bostadsbrist och lägre förtroende hos byggaktörer är en kostnad som inte ens har gått att räkna på, säger Anita Mattsson (S).

Hon är också kritisk till hur moderaterna behandlat de som anmält intresse för BoAktivs seniorlägenheter.

-           Moderaterna påstår - bland annat till de som vill flytta till seniorlägenheterna - att de ska rösta för den delen av planen, men när det kommer till kritan så röstar de nej till allt. Jag skulle önska för Tyresöbornas del en opposition som vågar stå för sin politik, och inte vänder kappan efter vinden utefter vem man pratar med. Jag förväntar mig mer av dem. Det är ok att vara emot, men det är inte ok att bete sig så mot alla de som sett fram emot sitt nya boende.

Kommunfullmäktige hade tre olika förslag till beslut att ta ställning till: att anta hela planen, att avslå hela planen eller att endast bygga seniorlägenheterna. Efter en lång debatt beslutade kommunfullmäktige att avslå hela planen med 27 nej-röster mot 24 ja-röster. Detta blev möjligt efter att M, KD och SD i en förberedande votering bestämt sig för att rösta avslag även på förslaget att bara bygga seniorlägenheterna.

Vad beslutet innebär för kommunens bostadsförsörjning och att det nu inte blir några nya lokaler för fritidsgård och bibliotek återstår att se. Enligt kommunens tjänstemän innebär de ekonomiska konsekvenserna en förlust för Tyresö kommun på 85 miljoner kronor.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter