Tisdagen den 17 maj 2022 - klockan 07:16

En snäll uppstickare – Folkets vårdcentral öppnar i Tyresö centrum


2019-12-16

<span>Björn Taubert och Katrin Randviir, en del av arbetsgruppen bakom den nya vårdcentralen. </span><div><span> </span></div>
Bild:Tyresö Nyheter

Björn Taubert och Katrin Randviir, en del av arbetsgruppen bakom den nya vårdcentralen. 

 


<span id=\
Bild:Björn Taubert.
Anoushe Sigaroudi i lokalerna som just nu görs i ordning för att rymma den nya vårdcentralen.

Generösa öppettider, värnande om personalen och en stor vilja att bidra till en trygg vård för tyresöborna. I början på januari 2020 får Tyresö sin femte vårdcentral.

Den nya vårdcentralen heter ”Folkets vårdcentral” och kommer ligga ovanför Kronans Apotek i den gamla polisstationens lokaler och kommer att ha öppet alla dagar i veckan, också på kvällar och helger.

Det är ett för Tyresöborna välkänt gäng som står bakom den nya vårdcentralen. Björn Taubert, Anoushe Sigaroudi och Katrin Randviir har tidigare jobbat ihop i många år på Bollmora vårdcentral. 

-Vi ser att det finns ett behov av en till vårdcentral. Vi tror att det kommer kunna bli ett bra komplement till de vårdcentraler som finns idag, bidra till en lugnare arbetsmiljö och mer tillgänglig vård när det finns fler vårdcentraler att välja på. 

Viljan att hjälpa till och bidra till någonting bra lyser starkt igenom. De återkommer flera gånger till vikten av en bra arbetsmiljö för personalen.

-Vi vill ha ett lätt samarbete. Lokalen är utformad så att vi kan stötta varandra. Både för att vi ska må bättre men det blir också bättre vård för dem som söker sig till oss. 

Det kommer också att finnas en gynekolog på plats en gång i veckan. Folkets vårdcentral blir därmed ensamma på Södertörn med att kunna erbjuda gynekologi. Viljan att ge tillbaka är stor. För att utnyttja personalen långa erfarenhet finns bland annat tankar om att kunna erbjuda utbildningsplatser. Arbetsgruppen har också en idé om vad de vill göra med ett eventuellt överskott: 

-Först utvecklar vi verksamheten utifrån de behov som finns. Blir det ett överskott kommer vi att skänka det till välgörenhet. Vi gör inte det här för att tjäna pengar. 

Mer information om den nya vårdcentralen finns på deras hemsida www.folketsvardcentral.se Den som vill lista sig kommer att kunna göra det från och med januari då vårdcentralen öppnar.

 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter