Lördagen den 28 januari 2023 - klockan 05:34

Fruktbuketten har öppnat på Granängsringen


Tn på webben 2019-02-12

Fruktbukett med jordgubbar
Fruktbukett med jordgubbar

Fruktbuketter med jordgubbar
Fruktbuketter med jordgubbar

Semra och Cebrail Celik
Semra och Cebrail Celik

Fruktbuketten är ett nystartat företag på Granängsringen. De levererar buketter med blommor och chokladdoppad frukt i vackra utföranden till företag och privatpersoner. Krusbodaborna Semra och Cebrail Celik står bakom företaget.

När Tyresö Nyheter kommer in till den lilla butiken är tempot högt. Många beställningar ska göras i ordning inför Alla hjärtans dag. 

Semra Celik som tillsammans med sin make står bakom företaget förklarar att många kunder vill ha olika buketter, korgar och arrangemang till högtider och firanden.

-Vi har märkt att efterfrågan är stor vid olika högtider. Därför har vi gjort olika koncept. Tillexempel kan vi ordna allt inför en babyshower, barnkalas eller vid bröllop och dop. En fruktbukett eller arrangemang är också den perfekta gåvan att skicka istället för blommor.  Vi använder oss av fin belgisk choklad och väljer de bästa frukterna. 

Semra förklarar att det är hennes man, Cebrail, som kom på idén med frukt som buketter. Tankarna kom redan 2012. Men det är först nu när Semra som till vardags är gruppchef på Nobina (bussföretaget) har kunnat vara med och starta upp.

-Vi ville ha nära hem och eftersom vi bor i Krusboda var det perfekt att öppna här på Granängsringen.

Fruktbuketten levererar arrangemang till hela Stockholm och efterfrågan växer fort. 

-Det är jätteroligt att det har blivit så populärt! Inom kort kommer vi även att leverera tårtor och buketter med blandade bakverk och frukter. Redan nu gör vi korgar med brownies, blommor och frukt. Vi är duktiga på att skräddarsy beställningar. Vi har tillexempel veganska, glutenfria och laktosfria alternativ, säger Semra.

Trots begränsad marknadsföring på Facebook och Instagram har företaget snabbt etablerat sig. Semra är också ute hos föreningar och kommer under Alla hjärtans dag stå utanför butiken på Granängsingen med fruktbuketter till försäljning. Semra och Cebrail har lagt ned mycket arbete på sin hemsida och erbjuder säker betalning både med Klarna och Swish.

-Vi har också fått hjälp av kommunen! Vi ska få vara med på näringslivsfrukost för att prata med andra företag om vad vi gör. Jag tror inte att så många vet att det finns hjälp att få som nystartat företag.

Webbsida:
https://fruktbuketten.se/


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter