Fredagen den 2 juni 2023 - klockan 06:40

Mannen i den svarta hatten

 


Niklas Wennergren 2020-06-12

Patrik Nemeth är mer än nöjd med sin frisyr.
Bild:Niklas Wennergren
Patrik Nemeth är mer än nöjd med sin frisyr.

Även reportern blev lite gladare och mindre hårig efter sitt besök hos D.Hair & Co
Bild:Niklas Wennergren
Även reportern blev lite gladare och mindre hårig efter sitt besök hos D.Hair & Co

Städning och spritning mellan varje kund är ett måste i dagar som dessa.
Bild:Niklas Wennergren
Städning och spritning mellan varje kund är ett måste i dagar som dessa.

Tydligen så ska man vaxas nuförtiden. 
Bild:Dana Badjhat
Tydligen så ska man vaxas nuförtiden. 

Han hade bra klipp i högerdojan och ännu vassare med saxen. Oavsett så gör Dana det med ett leende.
Bild:Nagel Nicole.
Han hade bra klipp i högerdojan och ännu vassare med saxen. Oavsett så gör Dana det med ett leende.

Precis som mannen i den gamla Eldkvarn sången så välkomnar Dana Badjhat mig iklädd en rejäl svart hatt. Han håller som bäst på att putsa till Patrik Nemeths nya hockeyfrilla, men även om Nemeth till vardags förtjänar sitt levebröd som ishockeyspelare i Detroit Red Wings, så är hans frisyr långt ifrån stylad på samma sätt som den Jaromir Jagr hade på 90-talet.

Den ombonade källarlokalen i Björkbacken, är utrustad med både Play Station, cigarrlådor, kaffemaskin och myshörna för de som väntar på en kompis. Någon kun "på vänt" är det dock inte, då salongen i dessa tider enbart tar emot förbeställda kunder. Detta för att motverka smittspridning. Munskydd och gummihandskar är också ett måste för att fullfölja Tegnells rekommendationer.

-  Tyvärr så har den här pandemin drabbat många kollegor i branschen hårt. Här gör vi vad vi kan. Förutom handskar som vi naturligtvis byter mellan varje kund så spritar vi stolar och verktygen efteråt. Om det önskas och om någon av kunderna är i riskgrupp så har vi ansiktsmask på oss, och det är inget drop in. Du kommer på din tid så det inte bildas folksamlingar.

D. Hair som salongen heter, öppnade sina dörrar för knappt två månader sedan, men det finns en intressant historia om varför en före detta ytterback i Hanviken hamnade just här. Dana Badjhat som också är ”känd” som ordningsvakt i Tyresö Centrum sadlade för några år sedan om, och utbildade sig till stylist. Han började klippa kalufser på en salong i Haninge, där han fick DJ Mendez som kund. Något som tog honom vidare till ett jobb under Melodifestivalen.

- Under Mello så åkte jag med runt om i Sverige. Det var en riktigt fin resa. Efter det så har jag gjort andra saker på SvT, och Stjärnornas Stjärna på TV4, men det hela startade med att jag fick Mendez som kund, och efter det så rullade det bara på.

Vad innebär egentligen styling?

- Styling är när man formar en kunds hår utefter dennes önskemål eller vad den ska göra. Det kan vara teater, uppträdande eller om man ska gå på Nobelmiddagen.

På grund av pandemin så tar Dana endast mot förbokade kunder så att ingen onödig köbildning bildas, men han ser det från den positiva sidan.

- Jag tror att kunderna gillar att vara själv här…plus klippningen också, skrattar Dana. Jag älskar att ha roligt med mina kunder. Vi skojar mycket och det blir hemtrevligt på det sättet.

Det blir inte ensamt på det här nere i källaren?

-  Nej då, jag har kunderna och dessutom så delar jag lokal med Nicole som gör naglar. Jag har dessutom fått in ytterligare en stylist som ska ta hand om damerna. Hon ska vara här två dagar i veckan till att börja med.

Är det här starten på en stor kedja?

-  Det är ju drömmen. Jag sätter alltid upp ett stort mål och det är ju det stora målet, sedan så har jag mindre delmål, men det är det stora målet som gäller. Planerna är ju också att vi kan ställa ett par bord där kunderna kan sitta ner och ta en espresso och hänga lite innan de ska klippa sig, men det får ju vänta ett tag som det är nu.


Vill man höra intervjun i sin helhet kan man göra det på Tyresoradion.se eller följ länken:

https://www.tyresoradion.se/3120

Vill du boka hos Dana så gör man det via Instagram (mr.dhair) eller på telefon 076 066 91 82.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter