Torsdagen den 5 augusti 2021 - klockan 12:17

Nu rustas Strandbadet – ny beachvolleyboll, upprustad lekplats och uppfräschat bad


Tn på webben 2021-05-21

Thomas Sundblad (L) ordförande i Kultur- och fritidsnämnden
Thomas Sundblad (L) ordförande i Kultur- och fritidsnämnden

Strandbadet rustas och får ny gräsmatta, ny sand, upprustad lekplats och en ny plan för beachvolleyboll
Bild:Tyresö Nyheter
Strandbadet rustas och får ny gräsmatta, ny sand, upprustad lekplats och en ny plan för beachvolleyboll

Nu rustas Strandbadet. Det politiska styret, Tillsammans för Tyresö bestående av S, L och MP, skriver i ett pressmeddelande att badet kommer få ny gräsmatta, ny sand, upprustad lekplats och en ny plan för beachvolleyboll. Arbetet beräknas vara klart i slutet av maj.

Först ut är att anlägga en ny gräsmatta intill sandstranden. Stranden utsätts för en hel del vind och solen ligger så säkerställs gräsmattans etablering med ett enklare bevattningsssystem. Vidare kommer ny sand läggas mellan gräsmattan och vattnet.

Ny sand till en beachvolleybollplan med måtten 12×20 meter kommer också att anläggas.  Nät för beachvolleyboll och beachhandboll kommer att finnas tillgängligt. Lekplatsen intill badet får en enklare upprustning och bättre belysning och omklädningsrumsboden målas om så den blir fräsch.

Arbetet är påbbörjat och beräknas vara klart inom i slutet av maj.

- Nu när badsäsongen snart är här och många fortfarande kommer att semestra hemma i sommar känns det väldigt angeläget med den här satsningen på Strandbadet och jag ser fram emot ett lyft för kommunens övriga bad också, det är efterfrågat och välbehövligt, säger Thomas Sundblad (L) ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Glasskiosken kommer att vara öppen under sommaren och bemannas med unga sommarjobbare och fler sittbord kommer att placeras ut på Strandbadet. Man ser även över att fler bad i kommunen ska få fler sittbord, papperskorgar och även grillplatser då det är efterfrågat av många. 

– Att vi kan skapa en trevlig och fin miljö för bad är positivt för alla tyresöbor som vill ta sig ett dopp i sommar. Vi kan även glädjas åt att möjligheterna för mer spontanidrott ökar, säger Katarina Helling (S), gruppledare i Kultur- och fritidsnämnden.

Även nya fina informationsskyltar kommer att sättas upp på alla kommunala bad. Kommunen kommer även att utföra säkerhetsdyk innan badsäsongen sätter igång så att det är ska vara säkert att ta sig ett dopp. 

Det politiska styret, Tillsammans för Tyresö bestående av S, L och MP, framför att det blir ett rejält lyft för ett redan mycket populärt bad och att det arbete som pågår nu är både efterfrågat och välbehövligt.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter