Fredagen den 25 juni 2021 - klockan 05:36

Nya radhus vid Kryddvägen i Tyresö


Tn på webben 2021-03-24

Vy mot norr längs Basilikagränd
Bild: OkiDoki arkitekter
Vy mot norr längs Basilikagränd

Nu är bygget av den tredje och sista etappen av nya bostäder vid Kryddvägen igång.  Kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson invigde bygget av de 20 nya radhusen som planeras vara klara för de första inflyttarna vid årsskiftet 21/22. Byggaktören är Toofab.


Intresset för de planerade bostäderna har varit stort. Tyresö kommun berättar att det enligt byggaktören Toofab är många med bakgrund i Tyresö som vill flytta tillbaka efter några år på andra platser. De första bostäderna planeras vara klara för inflytt årsskiftet 21/22.

Åtta av de kommande husen ska ha tegelfasad tolv träfasad, alla med stora fönsterpartier och sedumbeklädda tak. Eftersom många barnfamiljer väntas flytta hit ska området få en mindre lekplats och entreprenören hoppas också kunna tillföra till exempel ett mindre utegym.

Detta är den tredje och sista etappen av husbyggnationen i anslutning till Kryddvägen i Bollmora. 2018 färdigställdes två lamellhus med 48 hyreslägenheter, och under 2019 stod ett område med 47 rad- och parhus på östra sidan om Kryddvägen klart.

 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter