Fredagen den 25 juni 2021 - klockan 05:41

Nytt radioprogram ska minska oro och ensamhet

 


Tn på webben 2021-04-15

Susann Ronström (S), vice ordförande i äldre-och omsorgsnämnden
Bild:Tyresö Nyheter
Susann Ronström (S), vice ordförande i äldre-och omsorgsnämnden

Den 12 april drog radioprogrammet En röst i gryningen igång. Programmet som sänds i Tyresö närradion ska möta människor som har behov av en mänsklig röst. 

 

Susann Ronström (S), vice ordförande i äldre-och omsorgsnämnden berättar att initiativet kom fram när hon, tillsammans med förvaltningschefen John Henriksson, satt och pratade om hur viktigt det är att utveckla äldreomsorgen och hänga med i tiden. Plötsligt kom de att tala om det program som sändes på tv i slutet av 1980-talet, En röst i natten med Gary Cole. Ett program som sändes efter midnatt och dit personer som behövde någon att prata med kunde ringa. 

Från detta landade man i ett lokalt initiativ som ska rikta sig till personer som känner oro tidigt på morgonen.  En röst i gryningen kommer att sändas måndagar mellan klockan sju och åtta på morgonen och kommer innehålla samtal med lyssnare men också musik. 

- Det känns så roligt att vi har mycket på gång för de äldre tyresöborna. Det här är en bra början, men det optimala vore om programmet kunde sändas varje dag och lite tidigare på morgonen när många människor känner oro, avslutar Susann Ronström.  

 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter