Fredagen den 25 juni 2021 - klockan 05:39

Premiär för Earth Month i Tyresö


Tn på webben 2021-04-12

<span id=\
Bild:Tyresö kommun
Logotype

Hur kan Tyresöborna bidra till att klimatmålen för en hållbar planet nås? I år har Tyresö för första gången uppmärksammat Earth Month. Från 23 mars fram till Earth Day 22 april har kommunens Instagram-konto bjudit på en rad olika tips.

 

Egentligen skulle Earth Month uppmärksammats redan år 2020, berättar Lotta Anglén som arbetar som koordinator på trafik- och miljöenheten, men så kom Corona och satte käppar i hjulet. Istället blev det premiär i år. Under den gångna månaden har kommuninnevånarna bland annat kunnat delta i en klimattävling och lära sig mer om hur man äter klimatsmart och handlar hållbart.

- Väldigt mycket handlar om vad vi själva kan göra för att minska vårt klimatavtryck och bidra till en hållbar planet, påpekar Lotta.

Medan Earth Month kanske inte är så bekant så är Earth Hour desto mer välkänt.

- Innan Corona har vi alltid uppmärksammat och haft aktiviteter i Tyresö centrum i samband med Earth Hour, berättar Lotta. Tidigare år har vi haft olika sorters tävlingar med klimattema samt tillfälle för allmänheten att räkna på sin egen klimatpåverkan och prata om klimatfrågor. För två år sedan fick barn och unga snickra fågel- och fladdermusholkar. Vi hade information om bin, ängar, grodor och anordnade gratis naturguidningar med Martina Kiibus i biologisk mångfaldsanda.

Men varför har kommunen nu valt att uppmärksamma Earth Month?

- Vi vill inte bara uppmärksamma klimatet runt Earth Hour utan vill ge klimatet och vår planet en hel månad. På kommunens Instagram presenterar vi olika verksamheter inom kommunen och hur de arbetar med miljö och klimat, en enhet per vecka. Där kan man bland annat se hur taket på Fornuddens nya skola är belagt med solceller!

 

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter