Fredagen den 25 juni 2021 - klockan 06:44

Tyresöbor får tycka till om utvecklingen av Fornuddsparken


Tn på webben 2021-03-30

Nu kan man vara med och tycka till om vad Fornuddsparken ska innehålla
Bild:Tyresö Nyheter
Nu kan man vara med och tycka till om vad Fornuddsparken ska innehålla

Fornuddsparken ska rustas med bland annat nya sittplatser, ny belysning och nya grönskande planteringar. Men det är ännu inte bestämt vad gräsytan, där det idag finns fotbollsmål, ska användas till i framtiden. Tyresö kommun genomför just nu ett dialogprojekt där Tyresöbor får vara med och tycka till.


Dialogen sker via en enkät på Tyresö kommuns hemsida, tyreso.se och genom brevutskick till närboende och intilliggande skolor  och pågår till och med den 18 april. Syftet är att lyssna in vad tyresöbor som bor i närheten eller ofta besöker området tycker. Bland förslagen finns till exempel käpphästbana, soldäck, ätbara plantor och beachvolleyboll. Den aktuella delen gäller parksträckan mellan udden och Bränneribacken.

Jannice Rockstroh (S) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och kommenterar utvecklingen av parken:

Fornuddsparken är en omtyckt och välbesökt park. Dessutom besöks parken och vikingagravarna av barn från områdets förskolor och skolor. När vi utvecklar områden i Tyresö är det viktigt med en tidig medborgardialog. Det känns även viktigt att också de barn som använder parken får göra sina röster hörda. Därför lyssnar vi nu in förskolor och skolor i området som får komma med synpunkter och önskemål.

Sedan tidigare är den centrala delen av Fornuddsparken, mellan Bränneribacken och strax söder om scoutstugan upprustad. Framöver finns också planer för att rusta den nordligaste delen av parken där bland annat  Scoutstugan, återvinning, lekytor, utegym finns idag.

 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter