Tyresö Handboll ser ljust på framtiden

 


Niklas Wennergren 2020-09-09


För Tyresöhandbollen har de senaste säsongerna varit både tuffa och spännande. Tyvärr inte på det sättet som vi blivit bortskämda med tidigare.

 Både herr och damlaget har fått kriga i de nedre regionerna av serien och lagen har fått släppa iväg sina stjärnspelare till klubbar på utomlands eller på högre nivå. Ändå ser både Thomas Hedlund (ass.tränare damlaget) och den nya herrtränaren Mattias Bejbom ljust på framtiden.

Hur skulle du beskriva damlagets nya tränare Christopher Carlsson?

- En, i min värld, yngre kille med rötterna i Ystad som bott i Stockholm i elva, tolv år och varit i några olika klubbar (GT/Söder, Skuru IK) de senaste åren, säger Thomas Höglund. Han vill att vi ska spela en positiv handboll med lite utgrupperat försvar, och lägger mycket ansvar på spelarna anfallsmässigt.

Mattias Bejbom är inte någon ny bekantskap för handbollspubliken. Ytterst få spelare förknippas så starkt med Tyresö som Bejbom och efter 20 säsonger så tar han nu klivet upp som ansvarig för seniorlaget.

Förra säsongen så spelade du, åtminstone periodvis. Hur är det att ta över ett lag som du själv har spelat i?

- Ja det var ju ett knä som fungerade lite dåligt, och idag inte fungerar alls som satte stopp. Att träna laget är inte något konstigt alls. Jag har tränat alla grabbarna sen de var små så det känns bara bra. Förhoppningsvis så tycker dem att jag fortfarande har ett och annat att lära ut och det har varit positivt från första stund, säger Bejbom med ett leende.

Hur har försäsongen sett ut för lagen? Hur har träningsmatcherna gått?

-          Vi har spelat sex matcher med lite olika resultat, men man ska ju inte vinna på försäsongen, man ska vinna när det gäller någonting. Det har varit fem matcher mot Allsvenskt motstånd och en mot Division 1 motstånd. Det har blivit två segrar, en oavgjord och tre förluster. Alldeles lagom ”mellanmjölkigt,” fortsätter Bejbom.

-  På damsidan har det varit lika ”mellanmjölkigt.” Vi har lirat sex matcher, varav två mot våra A-pojkar för att bli lite tuffare styrke och tempomässigt. Sedan har vi tre matcher till innan serien startar mot Skånela, Nacka och Skuru och det är ju högklassigt motstånd, fyller Thomas Hedlund i med.

Vad har lagen gjort för nyförvärv inför säsongen?

-  Vi har blivit av med Hannes Nyström som blir proffs i Halden i Norge, men vi har fått in Lukas Rylander som gjorde fruktansvärt många mål i Skogås förra säsongen, men det är ju ett stort hopp att gå upp i Allsvenskan. Vi har också flyttat upp en spelare från vårt U-lag, Martin Brandt, och i övrigt så är det exakt samma lag som vi hade förra säsongen, berättar Bejbom entusiastiskt.

Vem tar över din roll som Tyresöhandbollens Armand Duplantis som hoppar in och gör dom roliga målen?

- Det tror jag blir Sebastian Fagerdahl som får ta den rollen, skrattar Bejbom.

Har damerna gjort några spektakulära värvningar under sommaruppehållet, Thomas?

- Nä det kan jag väl inte säga direkt. Vi har fått in Malin Wilén, en kantspelare från GT/Söder som går rakt in i laget och Tove Höglund som kommer tillbaka från en sejour i Spårvägen. Sedan har vi lyft ett par spelare, Moa Eveborn, en mittsexa och Fia Stolt, en kantsexa. Vi kan ju även se Olivia Svalstedt som ett nyförvärv också. Hon var mammaledig, tack vare Mattias förra säsongen och hon håller hög Allsvensk klass, avslutar Hedlund.

Säsongspremiär för herrarna är den 12 september klockan 14:00 i Tyresöhallen mot Anderstorp, medan damerna startar den 26 september klockan 14:00 i Tyresöhallen mot Hallby.

Vill man höra den fullständiga intervjun så går det bra att klicka på länken nedan:

https://www.tyresoradion.se/3178 ;