Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 23:09

Silverado Popquiz avgjort


Niklas Wennergren 2023-01-02

Segrarna av säsong nio i Silverado Pop Quiz.
Bild:Niklas Wennergren
Segrarna av säsong nio i Silverado Pop Quiz.

Den mycket omdiskuterade rebusen.
Bild:Niklas Wennergren
Den mycket omdiskuterade rebusen.

Fredrik Fagerlund, kulturbärare, festarrangör och stort fan av Sanna Marin.
Bild:Niklas Wennergren
Fredrik Fagerlund, kulturbärare, festarrangör och stort fan av Sanna Marin.

Det blev Postnördarna som tog hem den nionde säsongen av det numera legendariska Silverado Popquiz. En fantastisk bedrift får man nog säga då de var rejält akterseglade i starten av det välrenommerade laget Quizter Sjögrens.

 Sakta men säkert knappade dock Postnördarna in på och seglade sedan ifrån rätt rejält. Så rejält att segern redan var klar inför den sista omgången. Finalrafflet uteblev med andra ord. Tredjeplatsen togs av Nosetownro

I och med detta tog Postnördarna sin andra inteckning i den åtråvärda tävlingen, vilket innebär att man får namnet uppspikat på Silverados vägg för evigt. Självklart betyder bedriften oerhört mycket för brevbärargänget i tider som dessa med julkort i mängder och långa dagar på cykeln eller i golfbilen.

Den stora snackisen denna säsong har ju annars varit Herr Fagerlunds vurm för rebusar och huruvida dessa är korrekt gjorda eller om detta borde strykas helt ur spelet, men hittills verkar den frågan obesvarad.

Nya ägaren Hayrettin ”Suat” Ayranci som vid varje tävling bjuder segrarna på en flaska bubbel, var givetvis med och gratulerade vinnarna. Trots de tunga tider som råder inom restaurangbranschen så var hans leende nästan lika stort som segrarnas.

Sivlerado Popquiz som har blivit en institution i Tyresöbornas kulturliv sedan starten, och mannen bakom det är Fredrik Fagerlund som med glädje, humor och fantasirika frågesporter får tyresöborna att vecka efter vecka spendera sina fredagar på Silverado – Trollbäckens finaste plaza, som han ofta skämtsamt kallar den. Dock ska vi ha klart för oss att det är ett evenemang som engagerar och för människor samman. Att i närmare fem års tid ha fyllt Silverado (ja man bör beställa bort) varje fredag är en bedrift och borde uppmärksammas mer än vad som görs.

Sammantaget deltog 86 lag i denna säsongs tävling, och om Postnördarna kommer att klara av att bära favoritskapet inför nästa säsong är mycket oklart. Säsong tio startar fredagen den sjätte januari och är du trött på att kolla På Spåret hemma i soffan så är det bara att börja fila på lagnamnet.

 

Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter