Lördagen den 28 januari 2023 - klockan 04:06

Cassandra Värja och hennes fantastiska kastarm. Fotot är från matchen mot Aranäs.
Cassandra Värja och hennes fantastiska kastarm. Fotot är från matchen mot Aranäs.

Tyresö knäckte serieledande Boden

Sju segrar, sju förluster och ett kryss är Tyresö Handbollsdamers facit so far denna säsong. Laget befinner sig i mitten på tabellen med tio poäng upp till kval och fem ned till det negativa kvalet.

 

Läs mer
Robin Grandin är ny klubbchef i Tyresö FF

Vaktbyte i Tyresö FF

Efter en intensiv rekryteringsprocess är det nu klart att Tyresö FF utser 32-årige...

Läs mer
Joel Thulin ensam mot sex Segeltorpsspelare, men lugn det brukar ordna sig ändå.

Odramatiskt när THH gick till Allettan

 

Visst fanns det utrymme för dramatik när Hockeyettan Östra skulle avgöras. Mellan THH, Wings och Strömsbro skiljde endast två poäng i kampen om de två sista platserna i Allettan. Det som krävdes var vinst mot jumbon Segeltorp i den sista matchen något som inte verkade omöjligt på förhand.

Läs mer
Daniel Frelin och Mattias Andersson samlar sina spelare varje onsdag mellan 17 och 18.

Tyresö FF bereder plats för NPF-fotbollens

Strax innan coronan satte klorna i Sverige startade Tyresö FF en grupp för barn med specifika behov för att kunna få nöje av sin fotboll. Efter ett drygt år i dvala så är nu verksamheten i full gång igen, och man vill gärna få in fler ungdomar i gruppen.

Läs mer
Det var inte enbart Alexander Binderis som togs hårt. Hela Tyresö fick det hett om öronen.

Varberg överlägsna i toppmötet

 

Ibland talar man om bottennapp inom idrotten. Det är när det går riktigt, riktigt dåligt. Vad som är värre än det är jag osäker på, men Tyresös första halvlek mot Varberg borde ha ett namn, för det kändes lite som att fiska i Marianergraven det är helt klart.

Läs mer


Dags för HSK Dagen

 

Den 10:e september återuppstår en historisk begivenhet i Tyresö. Det är kommunens största idrottsförening, som återupplivar sin HSK-dag på Trollbäckens IP.

Läs mer
Ida Ahlbom: Glädje efter Ida Ahlboms 3-1 mål.  

Spännande höstdrama i Tyresöfotbollen

Minns ni när ert lag låg och skvalpade hela hösten i tabellmitten och du kände dig nöjd med det? Nej det trodde inte jag heller. De flesta som gillar fotboll älskar dramatiken oavsett om det är för uppflyttning eller degradering.

Läs mer
Oskar Kaufman och Anton Fornstedt gjorde varsitt mål för Tyresö FF.

Kaufmann räddade en poäng åt TFF

Förutsättningarna för ett tätt och spännande derby var väldigt goda. Molnfritt på himmelen och termometern visade uppemot 25 sköna grader. Tyresövallen var full av aktivitet och det var bortåt 400 besökare på matchen.

Läs mer

Tyresö hade Svenska Mästarna på gaffeln

Det höll på att skrivas en episk hjältesaga i Tyresöhallen på lördagen när Tyresö och Sävehof drabbade samman i Svenka Cupen. Då Tyresö spelar i en lägre serie startade man med tre shoot outs som man satte bakom landslagsmålvakten Johanna Bundsen.

Läs mer


Nagy räddar en poäng på Gotland

Då Tyresö Nyheter har begränsade medel och inte kan vara överallt så låter vi vår kära vän Christer Bakai skriva om Tyresö FF´s besök på den fruktade Visborgsvallen utanför Visby.

Läs mer
Rolf \

Roffe Solem. 40 år i Tyresö FF´s tjänst

Året är 1982. Olof Palme är statsminister. På bio såg jag Det bästa lilla horhuset i Texas med Dolly Parton och Burt Reynolds och Gräsänklingar med Gösta Ekman och Janne ”Loffe” Carlsson. Kärnkraftsverket i Ginna läcker radioaktivt vatten. Julio Iglesias far fritas efter att ha kidnappats av ETA.

Läs mer
David Christiansson välkomnar Kristian Kristensson till Tresöhallen

Tyresö skakade Önnered

Det är inte ofta Tyresö får besök av lag från Handbollsligan så cupstarten mot Önnereds  var en perfekt start på säsongen. Innan vi har satt oss på läktaren får vi också veta av andra åskådare att det är "bombtränaren" som tränare Önnered. Alltså hans som "skojade" om bomber vid incheckningen med juniorlandslaget. Ytterligare en krydda så klart.

Läs mer


Älta åt upp blekt Hanviken

Derbyt mellan Hanvikens SK och Älta IF i Division 2, med underbart sommarväder, lockade en hyggligt stor publikskara Till Trollbäckens IP. På naturgräs dessutom, något som alltid känns som att få lite extra kolasås på glassen.

Läs mer
Hanvinkens segerrusiga damlag efter 6-0 vinsten mot Telge.

Damlagen startar storstilat

När herrlagen i kommunen inte levererar så har vi alltid damlagen att njuta av. Åtminstone kan man sammanfatta det så efter helgens matcher.

Läs mer


Höstsäsongen startar i beckmörker

De som hade sett fram emot en mysig fotbollseftermiddag i sommarsolen denna lördag,fick vända hem gravt besvikna när herrarnas Division 3 Södra sparkade igång.

Läs mer
Lucas Brikell och Andreas Söderstedt blev rättmätigt utvalda till matchens spelare.

Delad pott i Tyresöderbyt

Förutsättningarna för en sprakande fotbollsmatch var hundraprocentiga, med strålande sol och ett fullspikat Trollbäckens IP.

Läs mer


Derbyhelg 

Det är inte enbart Hammarby och AIK som spelar derby på söndag, utan även Hanvikens SK och Tyresö FF möts i ett klassiskt derby på Trollbäckens IP på lördagen.

Läs mer
Josefin Lindberg 202 matcher i den rödgula tröjan och inte alls nöjd med resultatet.

P18 avväpnade håglöst TFF

Kan tre matcher på sju dagar vara för mycket? Är det svårt att tända till med ett för tätt spelprogram? Var vädret oinspireraned? Eller var P18 helt enkelt bättre?

Läs mer
Olle af Geijerstams fina foto på den framstormande Danne Fröberg från kvalet mo Oddevold  till ettan 1984 får symbolisera helgens slit för alla lagen.

Helgens fotboll

Tyresö kommun har sex lag som är aktiva i seriesystemet och Tyresö Nyheter försöker att följa dem så ofta vi kan med de resurser vi har. Från april till november så bjuder dessa lag på skådespel, dramatik och glädje. Följ dem gärna direkt på plats så de får det stöd som de förtjänar.

Läs mer
Mest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter