När herrlagen i kommunen inte levererar så har vi alltid damlagen att njuta av. Åtminstone kan man sammanfatta det så efter helgens matcher.

Både Hanvikens SK och Tyresö FF vann sina respektive matcher under söndagen. Och de gjorde det med emfas. Hanviken fullständigt demolerade Telge United på Södertälje Arena med hela 6-0! Redan efter nio minuter satte Lilly Gustavsson 1-0 och på den vägen blev det. Viken hade 4-0 i paus och kunde både bevaka ledningen och utöka den. Målskyttar: Lina Candell, Julia Salander, Evelina Gustavsson, Nicole Tabari, Wilma Ambjörn och Lilly Gustavsson.

I Division 1 Södra befäste Tyresö FF sin serieledning genom att göra 4-0 mot Stuvsta IF. Elsa Bengtsson öppnade med ett rekordsnabbt mål redan i den andra minuten. Lina Malmborg utökade i den 15:e och Michaela Larsson stängde matchen strax före pausvilan. Elsa Bengtsson avslutade målfesten med att sätta sitt andra mål för dagen, och sitt femte för säsongen, i inledningen av den andra halvleken. TFF har nu sex poäng mer än tvåan P18 och en extra poäng i en överlägsen målskillnad. Samtidigt är det 20 poäng ner till strecket, så Division 1 statusen är mer eller mindre på den säkra sidan.

I Division 4 Södra hade Tyresö United chans att gå om Bagarmossen/Kärrtorp, eller BKBK som de mestadels kallas. Två olyckliga minuter i inledningen av matchen gav hemmalaget försprång som man utökade till 3-0 efter 23 minuter spelade. Uppförsbacke för United minst sagt. Niklas Kembel gav gästerna en gnutta hopp med sin reducering i 37:e minuten, och innan halvleken var över hade Robin Puekker satt 3-2.

Match igen om man så säger, men Oskar Nar såg till att BKBK återigen hade en tvåmålsledning. United såg dock till att hålla nerven i den här åttamålsthrillern. Niklas Kembel slog till igen med tjugo kvar på matchuret, men lyckan blev kortvarig då Oskar Nar fullbordade sitt hattrick två minuter senare.