Måndagen den 29 november 2021 - klockan 06:34

Det nya livet i Allettan.


Niklas Wennergren 2021-02-21

Robin Askebrand går gärna ner i split och täcker skott.
Bild:Calle Olsson
Robin Askebrand går gärna ner i split och täcker skott.

<span>Joel Ahlin har även han varit nyttig under säsongen.</span>
Bild:Calle Olsson
Joel Ahlin har även han varit nyttig under säsongen.

Vanligtvis vid den här tiden på året så spelar Tyresö/Hanviken Hockey kvalspel för att hålla sig kvar i Division 1. Men i år är det annorlunda.

För första gången kvalificerade man sig för Allettan och kvalar alltså uppåt i seriesystemet. En överraskning för många i hockeysverige.

- Ja hela Hockeyettan och halva hockeysverige har kallat oss för årets överraskning och det får man skriva under på att det är, även om vi internt hade förhoppningar om att vara med och slåss om den femte slutspelsplatsen, säger Mats Börjel sportchef i THH.

-  Vad är skillnaden mot föregående år?

-  Vi har fler rollspelarare i truppen och så har vi haft en första kedja som fungerat extremt bra och öst in mål. Felix Liljegren gjorde exempelvis 23 mål på 20 matcher vilket var flest mål i alla fyra division 1 serierna.

Förstaformationen med Liljegren, Dennis Nordström och Matthias Sundberg, har fram till dags datum gjort 111 poäng mellan sig.

-  Men alla dessa resor som ni tvingas göra. Det måste ju ekonomiskt vara någon form av svart hål för er.

-  Nej ATG som sponsrar Hockeyettan står för en stor del av rese och boendekostnaderna. Sedan gäller det att vara lite om sig och kring sig när det gäller boendet. Hotellbranschen har det ju väldigt svårt just nu så vi hittar boenden för ner mot 300 kronor natten och då ingår frukost.

-  Flyger ni till matcherna?

- Nej vi åker buss. ”Söderlagen” åker upp parvis till Norrland och spelar lördag och söndag mot två olika lag. Vi och Enköping möter Kalix och Boden nästa helg och så byter vi motståndare dagen efter. Det har varit roligt och annorlunda men det krävs ju lite planering av spelarna så klart. Dessutom så är det ju roligt att få möta lag som är nya för oss.

-  Enligt mina källor så är det lite mer ”raggarhockey” norröver. Alltså lite tuffare och lite rakare.

- De ”kör” kan man nog säga. Det är hård forechecking och lite mer 80/90-talshockey och inte alls som här. Det blir väldigt rolig hockey när man möter de här lagen och det är faktiskt då som vi har spelat bäst, för vi åker också väldigt mycket skridskor.

-  Ni har det ganska tufft i serien och ligger sist.

-  Så är det ju och det är ju ett helt nytt upplägg för grabbarna. Vi får lägga upp träningen annorlunda när vi spelar så här intensivt. Det är ju lite se och lära det första året, sedan är det ju första gången vi har dubbelmöten på en helg.

Även om laget ligger sist så har man inte kastat yxan i sjön på något sätt. Det finns en möjlighet till att förlänga säsongen.

-  Vi har som mål att komma åtta vilket innebär fortsatt kval i en form av cupspel och halva serien är ju kvar att spela. Man ska också ha i åtanke att vi mestadels spelat borta, så vi har sju hemmamatcher kvar och endast två borta, så helt omöjligt är det inte.

Vi fortsätter naturligtvis att hålla tummarna för att THH når sina mål och att det inte är en engångsföreteelse att de spelar i Allettan.

 
Vill man höra intervjun med Mats Börjel i sin helhet så går det utmärkt att göra det via länken nedan eller på Tyresöradion 91,4 MHz.

https://www.tyresoradion.se/3388


Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter