Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 22:00

Tyresös mobila mekaniker


Tn på webben 2022-12-22

Det är intensiva hjulbytartider för Jack i början och slutet av vintern
Bild:Tyresö Nyheter
Det är intensiva hjulbytartider för Jack i början och slutet av vintern

Jack startade ett UF-företag i gymnasiet och blev egen företagare vi 19 års ålder. Jack Jakobsson kom till Tyresö från Nacka för 5 år sedan. Efter grundskolan valde han Tyresö gymnasium och fordonsteknisk inje, han har alltid gillat att meka med saker, så det var ett naturligt val.

Efter andra ring skulle alla elever göra ett ämnestillval och efter mycket funderande valde Jack entreprenörskap. Under hösten växte tanken på att starta ett ungdomsföretag (UF) men det var inte så lätt att hitta på vad det skulle handla om. Till slut valde Jack att starta ”Däckbytarna Tyresö UF – Din mobila mekaniker” men det återstod en del praktiska saker.

– Jag fick väldigt mycket hjälp av Jenny i receptionen på skolan, berättar Jack. – Hon hjälpte mig med Webdesign till hemsidan, logotyp, kläder, ja allt möjligt som måste till för att det ska fungera.

I november 2021 var allt klart för start, reklamblad var upptryckta och utdelade och de första samtalen började komma in. Ett hundratal kunder hörde av sig och bokade tid och Jack for runt på en elscooter med domkraft och verktyg mellan fötterna och skiftade däck på uppfarterna veckorna runt första december.

Till våren var det dags att byta tillbaka alla däck igen så efter en ny reklamdrive var det åter dags, nu uppgraderad med en moped. Efter avslutad skolgång tog Jack körkort, fick fast jobb, och strök UF ur namnet. I slutet av november var det dags igen och lagom till det stora snöfallet hade han återigen ett hundratal bilar att byta däck på efter jobbet. Det gick vägen även om han fick tacka nej till en del jobb och nu är det rätt lugnt på den fronten fram tills i vår.

Jacks mål? I närtid en egen verkstad, i framtiden en egen bilrekonditioneringsfirma och kanske en trafikskola. Bilar ska det i alla fall handla om.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter