Lördagen den 22 januari 2022 - klockan 17:51

Tyresöbandet TT Grace släpper ny skiva


2017-04-15

TT Grace, fr. vänster: Pontus Rönn (trummor), Martin Wallberg (Piano, sång), Max Wallberg (Bas, sång), André Fransson (gitarr, sång) och Dennis Quintero (leadsång, gitarr)
TT Grace, fr. vänster: Pontus Rönn (trummor), Martin Wallberg (Piano, sång), Max Wallberg (Bas, sång), André Fransson (gitarr, sång) och Dennis Quintero (leadsång, gitarr)

I slutet av februari kom singeln Ding Dong Love Song och i maj släpps tredje fullängdaren i TT Graces repertoar.

Med sin poppiga Doo Wop med influenser från The Beach Boys och The Boppers har bandet gjort sig ett namn i klassiska rockabilly-kretsar. Men enligt Dennis Quintero, leadsångare, är bandet nu redo för större utmaningar.

- Vårat mål är att etablera oss kommersiellt, menar Quintero. Vi har gjort oss ett namn inom vissa kretsar men med tanke på att vår musik är ganska poppig, väldigt hittig, så tror vi att väldigt många kan uppskatta oss. Vi siktar ju på att slå även bland "vanligt folk", folk som kanske inte tillhör kulturen.

Bandet är ett gäng grabbar som trots sin unga ålder har stor erfarenhet. Förutom sina egna erfarenheter så har Quintero och trummisen Pontus Rönn turnerat tillsammans med forne The Boppers-sångaren, Peter Jezewski. Något som Quintero ser som ovärderligt för bandet.

- Det är klart att den resan har gett oss väldigt mycket, förklarar Quintero. När det här bandet låg på is så åkte vi runt med Bebopaluba-turnén och det var ju som att gå i skola hos genrens kanske störste. Självklart tar vi med oss massor med erfarenheter därifrån.

Rockabillykulturen, som doo wopen är en del av, är ganska utmärkande. Amerikanska bilar, skinnjackor och de karakteristiska frisyrerna är något som bandet tagit till sig. De spelar mycket på bilfester och ger ett intryck av att kulturen är en viktig del av bandet, något som Quintero bekräftar.

- Självklart är det jätteviktigt, menar han. För att kunna vara äkta och ärliga i våra uttryck så är det viktigt för oss att ta till oss hela kulturen och inte bara musiken. Det är ju en kultur som domineras av det amerikanska 50- och 60-talen, precis som musiken gör. Vi vill både se ut och kännas autentiska och även om alla inte åker omkring i jänkare privat så är kulturen en del av oss även privat.

Vad kan lyssnarna förvänta sig av det kommande albumet då?

- Att det är en TT Grace-platta men där vi höjt oss ett rejält snäpp, berättar Quintero. Vi har inte varit helt nöjda med tidigare släpp, men detta blir fett, modernt och poppigt utan att bli för dansbandigt och massor med stämsång.

Christoffer Holmström

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter